Werstas tallentaa irtisanomiskokemuksia

Työväenmuseo Werstas on aloittanut valtakunnallisen Irtisanottu perintö -hankkeen, jossa kerätään irtisanomiskokemuksiin liittyviä esineitä ympäri Suomea vuoden 2018 aikana. Hankkeeseen osallistuu myös yhteistyökumppaneita. Kerätyistä esineistä julkaistaan verkkonäyttely tyovaenliike.fi-sivustolla syksyllä 2018.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oletko kokenut irtisanomisen? Kerro siitä meille!

 

Irtisanottu perintö -hankkeessa kerätään esineitä, jotka liittyvät irtisanomiseen tai menetettyyn työpaikkaan. Tarkoituksena on tallentaa esineitä ja niihin liittyviä tarinoita, joiden kautta inhimillinen kokemus työpaikasta ja sen katoamisesta tulee esille. Lahjoitettava aineisto voi olla mitä tahansa tähän kokemukseen liittyvää esineistöä, kuten työpaikalla käytössä ollut oma kahvikuppi, työvaatteet tai yrityksen mainoskynä. Tärkeintä on, että esineeseen liittyy muisto irtisanomisesta.

 

Jos olet kiinnostunut kertomaan oman kokemuksesi ja sinulla on irtisanomisen kokemukseen liittyvä esine, jonka haluat lahjoittaa museon kokoelmiin, ota yhteyttä projektitutkija Jenni Ahto-Hakoseen, p. +358 50 440 1185 tai jenni.ahto-hakonen@tyovaenmuseo.fi

 

Kiitämme kaikkia keräykseen osallistuvia avusta!

 

Irtisanottu perintö -hanke on osa eurooppalaisen kulttuuriperinnön teemavuotta. Työväenmuseo Werstas on saanut hankkeeseen rahoitusta Museovirastolta.