Werstas tallentaa irtisanomiskokemuksia

 

Kerätyistä kokemuksista on julkaistu verkkonäyttely osoitteessa www.tyovaenliike.fi/irtisanottuperinto

 

Ihmiset ovat rohkaistuneet lahjoittamaan irtisanomiseen liittyviä esineitä ja kertomaan oman irtisanomiskokemuksensa. Tähän mennessä haastateltavat ovat lahjoittaneet muun muassa työpaikalla käytössä olleen työpuhelimen, entisen käyntikortin, vanhoja työvälineitä ja massairtisanomisen videoinnin. Keruutyötä on tehty kesän aikana Tampereella, Raumalla ja Salossa. Haastattelutilaisuuksia järjestetään eri puolilla Suomea ja kiitokseksi osallistujille tarjotaan pullakahvit.

 

 

 

 

Oletko kokenut irtisanomisen? Kerro siitä meille!

 

Irtisanottu perintö -hankkeessa kerätään esineitä, jotka liittyvät irtisanomiseen tai menetettyyn työpaikkaan. Tarkoituksena on tallentaa esineitä ja niihin liittyviä tarinoita, joiden kautta inhimillinen kokemus työpaikasta ja sen katoamisesta tulee esille.

 

Lahjoitettava aineisto voi olla mitä tahansa tähän kokemukseen liittyvää esineistöä, kuten työpaikalla käytössä ollut oma kahvikuppi, työvaatteet tai yrityksen mainoskynä. Tärkeintä on, että esineeseen liittyy muisto irtisanomisesta.

 

Jos olet kiinnostunut kertomaan oman kokemuksesi ja sinulla on irtisanomisen kokemukseen liittyvä esine, jonka haluat lahjoittaa museon kokoelmiin,

ota yhteyttä:
projektitutkija Jenni Ahto-Hakonen
puh. 010 420 9225 tai
jenni.ahto-hakonen(at)tyovaenmuseo.fi

 

Kiitämme kaikkia keräykseen osallistuvia avusta!

 

Irtisanottu perintö –hanke on osa Eurooppalainen kulttuuriperintö 2018 –teemavuotta.
Työväenmuseo Werstas on saanut hankkeeseen rahoitusta Museovirastolta.