Werstaalla syntyi kaikkien aikojen kävijäennätys17.12.2019

Lehdistökuvia

Osuusliikkeen kassissa -museolaukun aineistossa on muun muassa vanhoja tuotepakkauksia, myymälöissä käytettyjä työvaatteita sekä mainoskuvia menneiltä vuosikymmeniltä. Laukun sisältöä voi tutkia vapaasti.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Osuusliikkeen kassissa -museolaukkua testattiin myös Mummon Kammarilla Tampereella syksyn aikana.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Osuusliikkeen kassisssa -museolaukku

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Työmiehen lauantai -näyttely kertoo suomalaisesta alkoholihistoriasta.

Oluella Tampereen Kaupunginkellarissa vuonna 1976. Kuva: Olavi Kylätasku, Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Lastentarhanopettajien tarinaa kerrottiin näyttelyssä 8.12. saakka. Kuvassa leikkihetki 1980-luvun alussa.

Kuva: Stig Nordvik, Lastentarhanopettajien liitto.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

tiedote 17.12.2019

 

Työväenmuseo Werstas on tehnyt uuden kävijäennätyksen. Vuonna 2018 Werstaalla kulttuurista kävi nauttimassa 50 169 ihmistä ja tämä lukema rikottiin joulukuun puolivälissä. Tänä vuonna Werstaalla erityisen suosittuja ovat olleet suomalaisesta alkoholihistoriasta kertova Työmiehen lauantai -näyttely sekä Lastentarhanopettajien tarina -näyttely.

 

Lastentarhanopettajien tarina -näyttely kertoi varhaiskasvatustyön muutoksesta 1800-luvun lopulta nykypäivään. Näyttelyssä oli nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille ja siihen kävi tutustumassa myös noin 40 päiväkotiryhmää. Näyttely oli avoinna Werstaalla 4.4.-8.12.2019. Toiseen suosikkiin ehtii sen sijaan vielä tutustua, sillä Työmiehen lauantai -näyttely on avoinna 5.1.2020 saakka. Näyttely avattiin kesäkuun alussa, jolloin tuli kuluneeksi tasan sata vuotta kieltolain voimaantulosta. Näyttelyn yhteydessä on järjestetty myös paljon kiitosta saanutta oheisohjelmaa, kuten pubivisoja ja kieltolakiaiheiset iltamat.

 

Sen lisäksi, että ihmiset ovat löytäneet tiensä museoon, Werstas on laajentanut mahdollisuuksia tutustua museoon myös etänä. Tällä viikolla valmistuu uusi Osuusliikkeen kassissa -museolaukku. Museolaukku on matkalaukullinen kuvia ja esineitä osuustoiminnasta Werstaan kokoelmista. Museolaukku on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisryhmien muisteluhetkiin ja käytettäväksi virikemateriaalina erilaisissa ryhmätilanteissa. Laukun sisällön kautta voi pohtia esimerkiksi kuluttamisessa tapahtuneita muutoksia. Laukkua voi lainata museolta maksutta. Museolaukun tekemiseen on saatu taloudellista tukea Kuluttajaosuustoiminnan säätiöltä.

 

Werstaalla on Suomen laajimmat kokoelmat edistysmielisestä osuustoiminnasta. Osuusliikkeet jakautuivat 1910-luvulla kahteen leiriin, joista edistysmielisten tunnukseksi muotoutui ajan mittaan E-kirjain. E-ryhmä katosi kartalta 1990-luvun laman aikana. Museon kokoelmissa on muun muassa mainoskuvia, julisteita, erilaisia tuotepakkauksia, kuvia niin myymälöistä kuin E-liikkeisiin tavaraa toimittaneen Osuustukkukauppa OTK:n tuotantotoiminnastakin.

 

Lisätiedot: Yleisöpalvelupäällikkö Ulla Rohunen, puh. 050 440 1157 tai ulla.rohunen(at)tyovaenmuseo.fi