Werstaalla ohjelmaa perheille talvilomaviikolla25.2.2019

Tiedote

 

Työväenmuseo Werstaalla on runsaasti ohjelmaa talvilomaa viettäville perheille tällä viikolla. Lasten Finlayson -ohjelmistoon kuuluva, museon järjestämä ohjelma on maksutonta ja kaikille avointa. Ohjelmassa on pehmolelujen yökyläilyä, askartelua, Täti Taikakynän piirustusjumppaa sekä koko perheelle suunnattuja opastettuja kierroksia.

 

Talvilomaviikon ohjelman huipentuma on Pehmolelujen yö museossa keskiviikkona 27.2. Museoon voi tuoda oman pehmonsa seikkailemaan ja osallistua samalla Täti Taikakynän kuvitettuun satutuokioon kello 11 ja 13. Museolle yöpymään jäävät lelut pääsevät halutessaan myös Täti Taikakynän kuntotarkastukseen. Yökylään jäävien lelujen pitää olla museolla kello 14 mennessä. Seuraavana päivänä torstaina 28.2. oman pehmonsa voi tulla noutamaan kello 12 alkaen ja tutustua samalla pehmolelujen yöllisistä seikkailuista ja touhuista kertovaan valokuvanäyttelyyn.

 

Satutaiteilija Täti Taikakynän voi tavata museolla myös piirustusjumpan merkeissä perjantaina 1.3. kello 11 ja 13. Piirustusjumpassa taikakynäillään ja liikutaan yhdessä hauskalla ja hilpeällä tavalla. Piirustusjumppaa suositellaan yli 3-vuotiaille.

 

Tehtaantyttö Hilman matkassa -lastenkierroksella tutustutaan leikkien sadan vuoden takaiseen tekstiilitehtaan elämään tiistaina 26.2. ja torstaina 28.2. kello 14. Kierroksella kerrotaan Finlaysonin puuvillatehtaasta ja mietitään yhdessä, millaista tehtaassa oli käydä töissä sekä kuinka työntekijät asuivat. Kierros pohjautuu yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa tuotettuun kulttuuriraittiin Hilma ja pumpulitehdas.

 

Koko perheen kierrokset Meirän kaupunki -näyttelyyn ja Höyrykonemuseoon ovat lauantaina 2.3. ja sunnuntaina 3.3. kello 15. Meirän kaupunki -näyttely kertoo työväen elämästä tehdaskaupungissa 1900-luvulla. Kierroksella tutustutaan muun muassa osuuskauppaan vuodelta 1900, työväen säästöpankkiin ja Pispalan pienoismalliin 1930-luvulta. Höyrykonemuseossa on nähtävillä alkuperäisellä paikallaan Suomen suurin höyrykone, 1600 hevosvoiman Sulzer, joka oli aikoinaan Finlaysonin tehtaan voimantuottaja.

 

Koko viikon ajan museolla on lisäksi avoinna puuhapaja, jossa voi askarrella sätkynukkeja sekä piirrellä, väritellä ja leikkiä. Paja on auki museon aukioloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 11-18.  Lisäksi kaikenikäisten kävijöiden ilona on koko viikon ajan museosuunnistus, missä kuvavihjeiden avulla voi etsiä eri puolille museota kätkettyjä kirjaimia ja ratkoa suunnistustehtävässä esitetty kysymys.

 

Lisätiedot:

Työväenmuseo Werstas,

museolehtori Olli Nordling,

puh. 050 441 8697 tai

olli.nordling(at)tyovaenmuseo.fi

 

Kuvia

Mitä kaikkea pehmolelut puuhaisivat museossa, jos ne jäisivät koko yöksi yökyläilemään museoon ilman omistajiaan?

Pehmolelujen yössä Werstaalla 27.-28.2. lelut saavat tutkia näyttelyiden kiinnostavimpia kohtia ja huvitella monin tavoin. Ehkä myös opetella säästämistä?

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Pehmolelujen yön valokuvanäyttelyssä 28.2. klo 12-18 voi tutustua lelujen yöllisistä seikkailuista otettuihin kuviin.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Puuhapaja museon näyttelykerroksessa on avoinna koko talvilomaviikon ajan. Pajalla voi askarrella, piirtää, värittää ja leikkiä.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Täti Taikakynä on Werstaalla talvilomaviikolla keskiviikkona 27.2. kello 11-14 ja perjantaina 1.3. kello 11 ja 13. Kuvitetut satutuokiot, lelujen kuntotarkastukset sekä piirustusjumpat talvilomaviikolla ilahduttavat kaikkia yli 3-vuotiaita, pääsy vapaa.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Meirän kaupunki -näyttely, 1960-luvun huoltoasemalla bensapoika tankkaa Kuplaa.

Kuva: Mikko Vares.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Meirän kaupunki -näyttely, Finlaysonin työväen osuuskauppa vuodelta 1900. Liike oli Suomen ensimmäisiä osuuskauppoja. 

Kuva: Mikko Vares.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Höyrykonemuseo, Suomen suurin höyrykone alkuperäisellä paikallaan.

Kuva: Mikko Vares.

Lataa täysikokoinen kuva tästä