Työväentutkimus Vuosikirja 2020 ilmestynyt

Työväentutkimus Vuosikirja 2020 on julkaistu ja saapunut myös Werstaan museokauppaan. Vuosikirja on tänä vuonna suomen- ja englanninkielinen erikoisnumero, teemana ”Katse muihin Pohjoismaihin”.

 

Uudessa vuosikirjassa on muun muassa Helsingin yliopiston tutkijatohtori Sami Outisen artikkeli Ruotsin ja Suomen sosialidemokraattisten puolueiden ideologisesta kehityksestä 1900-luvulla, ”From Democratic Socialism and Rational Planning to Postmodern Identity Politics and Market-Orientation: Ideological Development of the Social Democrats in Sweden and Finland in the Late 20th Century”.

 

Tietokirjailija ja Helsingin yliopiston dosentti, FT Mikko-Olavi Seppälä puolestaan kirjoittaa ruotsinsuomalaisten siirtotyöläisten representaatiosta ja EEC-vastaisuudesta suomalaisissa näytelmissä ja niiden vastaanotosta artikkelissaan ”From Guest-Workers to Settlers: The Representation and Agency of the Sweden-Finnish Immigrants in Theatre, 1970-75”.

 

Artikkelien lisäksi vuosikirjassa on mielipidekirjoituksia sekä opinnäyte-esittelyjä ja runsaasti kirja-arvioita työväentutkimuksen saralta.

 

Vuosikirjan hinta museokaupassa on 12 €. Museokauppa on avoinna 23.12.2020 asti ma-pe 9-17 ja 4.1.-15.1.2021 ma-pe 9-16.

 

Verkkoversio on avoimesti saatavilla Journal.fi-palvelusta

 

Työväentutkimus on Työväenperinne ry:n kustantama vuosittain ilmestyvä julkaisu, jonka tekemiseen Työväenmuseo Werstas yhtenä työväen perinnelaitoksena osallistuu. Muut julkaisijat ovat Työväenperinne ry, Työväenliikkeen kirjasto, Työväen Arkisto, Kansan Arkisto sekä Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura.