Työväenmuseo Werstas liittyi kysymuseolta.fi -palveluun


kysymuseolta.fi-palvelun tunnus ja linkki palveluun
22.3.2021

Tiedote

 

Työväenmuseo Werstas on nyt mukana valtakunnallisessa kysymuseolta.fi-palvelussa. Tampereella toimiva Werstas vastaa palvelussa oman tallennusalueensa työelämän ja sosiaalihistorian kysymyksiin. Werstaalta voi kysyä työväenliikkeeseen, ammattiyhdistyksiin, edistysmieliseen osuustoimintaan tai vuoden 1918 sisällissodasta erityisesti punaisten puolen toimintaan liittyviä asioita.

 

Palvelun kautta Werstaalta voi kysyä vastauksia myös erilaisten kansalaisjärjestöjen, kuten ympäristö-, nais- tai rauhanliikkeen toiminnasta tai sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiasta. Werstas ylläpitää myös Lenin-museota ja Kuurojen museota, joten palvelussa voi esittää kysymyksiä myös niin viittomakielisten historiasta kuin neuvostonostalgiastakin. Esineiden rahalliseen arvoon liittyviin kysymyksiin museossa ei vastata.

 

Kysymuseolta.fi on yhdeksän suomalaisen museon yhteinen verkkotietopalvelu. Mukana ovat muun muassa Lusto – Suomen Metsämuseo, Postimuseo, Suomen kansallismuseo ja Suomen maatalousmuseo Sarka. Museot vastaavat palvelun kautta tulleisiin kysymyksiin kysyjän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen ja osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina palvelun verkkosivuilla. Palvelu on käyttäjille maksuton, eikä vaadi erillistä kirjautumista.

 

Verkkosivuilla jo julkaistuja vastauksia voivat kaikki käyttäjät täydentää kommentoimalla. Eri alojen harrastajien toivotaan näin antavan panoksensa yhteisen tietovarannon kartuttamiseen. Palvelun kautta pyritään tekemään näkyväksi museoiden asiantuntijatyötä sekä kokoelmiin liittyvää tietoa. Kysymuseolta.fi parantaa myös museoiden saavutettavuutta, kun tiedon tarvitsijoita voidaan tavoittaa valtakunnallisesti.

 

Palvelua koordinoi yhteiskunnallinen yritys Yhteinen perintö Oy, jonka taustaorganisaatioita ovat Suomen museoliitto ja John Nurmisen säätiö. Tekninen suunnittelija ja palveluntarjoaja on Flo Apps Oy. Palvelu perustuu Suomen valokuvataiteen museon vuonna 2011 käyttöön ottamaan palveluun.

 

https://kysymuseolta.fi/

 

Lisätiedot Werstaan liittymisestä palveluun:
Työväenmuseo Werstas,
kokoelmapäällikkö Leena Ahonen,
puh. 050 440 1164,
leena.ahonen(at)tyovaenmuseo.fi