Työväenmuseo Werstas ja Lenin-museo sulkivat ovensa17.3.2020

Tiedote

Tampereella toimivat Työväenmuseo Werstas ja Lenin-museo ovat muiden museoiden tapaan sulkeneet ovensa valtioneuvoston eilisten linjausten mukaisesti. Työväen museoyhdistyksen ylläpitämät museokohteet on suljettu ainakin maanantaihin 13.4. saakka.

 

Museo pyrkii nyt palvelemaan ihmisiä verkon välityksellä. Museon verkkonäyttelyt ja verkossa toimivat kokoelmapalvelut ovat normaalisti avoinna. Sosiaalisen median kanaviin kuten Facebook-sivuille tuotetaan sisältöjä ja kerrotaan esimerkiksi esineisiin liittyviä mielenkiintoisia tarinoita.

– Viime päivät ovat olleet varmasti hurjimpia 15 vuotta kestäneen johtajakauteni aikana, kertoo museonjohtaja Kalle Kallio. Tapahtumien peruuttaminen, yhteydenpito pettyneisiin asiakkaisiin, etätöiden järjestäminen kymmenille ihmisille ja lähiviikkojen suunnittelu eivät käy käden käänteessä. Työväenmuseo Werstas on erittäin aktiivinen kulttuuritalo, jonka toiminnan alasajaminen on kaikille meille ainutkertainen kokemus. Onneksi aloitimme varautumisen tähän päivään jo helmikuun lopussa, Kallio huokaisee.

 

Werstaan verkkonäyttelyt ovat osoitteessa
http://www.werstas.fi/nae-ja-koe/nayttelyt/verkossa/

 

Kokoelmapalvelu arjenhistoria.fi on osoitteessa
www.arjenhistoria.fi

 

Työväenmuseo Werstaan Facebook-sivu
https://www.facebook.com/Ty%C3%B6v%C3%A4enmuseo-Werstas-184753288161/

 

Lenin-museon Facebook-sivu
https://www.facebook.com/Lenin-museo-200140623376365/

Lisätiedot ja tiedustelut: Työväenmuseo Werstas, museonjohtaja Kalle Kallio, puh. 040 716 7520 tai kalle.kallio(at)tyovaenmuseo.fi