Työväenmuseo Werstaan kesäohjelmassa lastentapahtumia, perheopastuksia ja yleisön pyynnöstä paluun tekevä leikkikauppa11.6.2019

Tiedotusvälineille

 

Työväenmuseo Werstaalla on koko kesän ajan hauskaa tekemistä kaiken ikäisille. Lasten oma leikkikauppa Osuusliike Vekara avautuu Werstaalla tänään. Samalla starttaa myös ensimmäinen kesän yhdeksästä Lasten Finlayson -tapahtumasta. Koko perheelle suunnatut Tehtaantyttö Hilma -museo-opastukset alkavat puolestaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

 

Lasten oma leikkikauppa Osuusliike Vekara avautuu museon pajalla tiistaina 11.6.2019. Alkujaan kesällä 2017 museolla ollut leikkikauppa avataan nyt yleisön pyynnöstä uudestaan. Leikkikaupassa lapset voivat sovittaa kaupanhoitajan vaatteita, käyttää kassakonetta, leikkiä ostoskärryillä tai vaikka askarrella tuotepakkauksia myymälään. Leikkikaupan on innoittanut Edistysmielinen osuustoimintaliike, jonka historiaa Werstas kerää ja säilyttää kokoelmissaan. Osuusliike Vekara on avoinna elokuun 11. päivään asti museon aukio-oloaikoina ti-su klo 11–18. Leikkikauppa on kaikille avoin ja maksuton.

 

Museolla ja Finlaysonin alueella järjestetään kesän aikana yhdeksän sana- ja kuvataidetta yhdistävää Lasten Finlayson -tapahtumaa. Tapahtumia järjestetään kesätiistaisin 11.6–6.8.2019 klo 11 alkaen.  Kesän ohjelmassa on mm. pehmolelupiknik, possuttelupäivä sekä eläimellinen karnevaali. Tapahtumia järjestävät Työväenmuseo Werstas, Finlaysonin alue sekä IloIlo-tuotantopalvelut. Mukana on tapahtumakohtaisesti myös muita järjestäviä tahoja. Lasten Finlayson -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

 

Werstaalla järjestetään myös viikoittaisia Tehtaantyttö Hilma -lastenopastuksia kesäkeskiviikkoisin 26.6.–7.8. kello 11. Koko perheen museokierroksella Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Toiminnallisella opastuksella tutustutaan Finlaysonin vanhaan tehtaaseen ja mm. hypitään ruutua sekä kokeillaan, kuinka moni mahtuu tehtaalaisasuntoon. Kierros pohjautuu Hilma ja pumpulitehdas, Lasten Finlayson -kulttuuriraittiin. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia. Liput 3€ /lapsi tai aikuinen.

 

Työväenmuseo Werstaan kesäohjelma lapsille ja perheille kokonaisuudessaan:

Osuusliike Vekara
11.6.–11.8.2019
Avoinna museon ollessa auki ti–su klo 11–18

 

Lasten Finlayson -tapahtumat
11.6. – 6.8.2019
Tiistaisin klo 11 alkaen

 

Tehtaantyttö Hilma -lastenkierrokset
26.6.–7.8.2019
Keskiviikkoisin klo 11

 

Lisätietoja Osuusliike Vekarasta on saatavilla osoitteesta http://www.tyovaenmuseo.fi/event/lasten-leikkikauppa-osuusliike-vekara-2019/

 

Lisätietoja Lasten Finlayson tapahtumista on saatavilla osoitteesta https://www.finlaysoninalue.fi/tapahtumat/206/lasten-finlayson:-ohjelmaa-lapsille-tiistaisin-11.6.-6.8.

 

Kesän ohjelma ja Tehtaantyttö Hilma -lastenkierrosten aikataulu on nähtävissä osoitteessa
http://www.tyovaenmuseo.fi/nae-ja-koe/

 

Lisätietoja antaa myös museolehtori Olli Nordling, p. 050 441 8697 tai olli.nordling@tyovaenmuseo.fi

 

Osuusliike Vekarassa riittää riittää kokeiltavaa.
Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.
(6,8Mt / .jpg)

 

 

 

 

 

 

Täti Taikakynä viihdyttää lapsia Werstaalla koko kesän monipuolisissa Lasten Finlayson -tapahtumissa.
Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä.
(5,5Mt / .jpg)

 

 

 

 

Tehtaantyttö Hilman matkassa -kierroksilla tutustutaan Werstaaseen ja Finlaysonin tehdasalueeseen monipuolisesti ja toiminnallisesti.
Kuva: Työäväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä.
(7,0Mt / .jpg)