Työväenmuseo

Tue ja lahjoita


Valtakunnallinen sosiaalihistorian ja työelämän erikoismuseo Werstas haluaa taata laadukkaan museoelämyksen kaikille yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Sen vuoksi Werstaalle on aina vapaa pääsy. Ilmaisen sisäänpääsyn avulla haluamme, että mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus tulla tutustumaan näyttelyihin ja viettämään aikaa museossa.

 

Haluamme myös antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa, olla mukana ja osallistua. Vapaaehtoisena voit tulla mukaan esimerkiksi kokoelmatyön kehittämiseen tai Werstaan tapahtumien ja näyttelyiden suunnitteluun sekä toteutukseen. Tämä tapahtuu ystäväyhdistyksemme tai Museosakin kautta.

 

Voit tukea toimintaamme monin eri tavoin:

 

Tee kokoelmalahjoitus

Onko mielessäsi esine tai asia, joka sopisi Werstaalle?

Katso tarkemmat ohjeet kokoelmalahjoituksen tekemiseen.

 


Museosakki

Museosakki koostuu aktiivisista vapaaehtoisista, jotka pitävät museoista ja haluavat viettää aikaa historian parissa. Museosakissa pääsee huolehtimaan suomalaisesta työväenperinnöstä tekemällä museotyötä. Museosakissa toimii parikymmentä eri-ikäistä ihmistä.

 

Museosakkiin voi osallistua omien kiinnostuksen kohteiden mukaan. Vapaaehtoistyö saattaa koostua kokoelmien luetteloinnista ja esinevalokuvauksesta, nykydokumentoinnista, näyttelyiden tekemisessä mukana olemisesta tai tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta.

 

Jos kiinnostuit Museosakista, ota yhteyttä:
yleisöpalvelupäällikkö Anne Lahtinen

puh. 050 441 8692 tai

anne.lahtinen(at)tyovaenmuseo.fi

 


 

Ystäväyhdistys

Työväenmuseon ystäväyhdistys perustettiin museon kannatusyhdistykseksi jo vuonna 1992. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton ja sen jäsenet koostuvat erilaisista museoiden ja työväenperinteen ystävistä.

 

Ystäväyhdistys tukee museota muun muassa tekemällä työväenmuseota tunnetuksi, kartuttamalla kokoelmia ja osallistumalla museon tapahtumiin. Lisäksi tavoitteena on työväenperinnetyön edistäminen Suomessa. Ystäväyhdistyksen henkilöjäsenet kutsutaan näyttelyiden avajaisiin.

 

Jäseneksi voivat liittyä kaikki museon toiminnan tukemisesta kiinnostuneet yksityishenkilöt ja esimerkiksi paikalliset yhteisöt.

 

Puheenjohtaja: Eija Nevala

Yhteystiedot:
Työväenmuseon ystävät ry
Eija Nevala
puh. 040 502 5778
eija03(a)gmail.com


Järjestä tilaisuutesi Werstaalla

 

Tee kulttuuriteko ja järjestä juhlat tai muu tilaisuus meillä – tuet samalla Werstaan museotyötä!

 

Lue lisää tiloistamme ja palveluistamme

 


Vapaaehtoisen pääsymaksun maksaminen  

Voit tukea toimintaamme myös maksamalla vapaaehtoisen pääsymaksun aulassa olevaan keräyslippaaseen.