Työväenmuseo

Tue ja lahjoita


Valtakunnallinen sosiaalihistorian ja työelämän erikoismuseo Werstas haluaa taata laadukkaan museoelämyksen kaikille yhteiskunnallisesta asemasta riippumatta. Sen vuoksi Werstaalle on aina vapaa pääsy. Ilmaisen sisäänpääsyn avulla haluamme, että mahdollisimman monilla olisi mahdollisuus tulla tutustumaan näyttelyihin ja viettämään aikaa museossa. Haluamme myös antaa yleisölle mahdollisuuden vaikuttaa, olla mukana ja osallistua. Vapaaehtoisena voit tulla mukaan esimerkiksi kokoelmatyön kehittämiseen tai Werstaan tapahtumien ja näyttelyiden suunnitteluun sekä toteutukseen. Tämä tapahtuu ystäväyhdistyksemme tai Museosakin kautta.

 

Voit tukea toimintaamme monin eri tavoin

Tee kokoelmalahjoitus

Onko mielessäsi esine tai asia, joka sopisi Werstaalle? Katso tarkemmat ohjeet kokoelmalahjoituksen tekemiseen.


Museosakki

Museosakki koostuu aktiivisista vapaaehtoisista, jotka pitävät museoista ja haluavat viettää aikaa historian parissa. Museosakissa pääsee huolehtimaan suomalaisesta työväenperinnöstä tekemällä museotyötä.

 

Museosakissa mennään omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Vapaaehtoistyö saattaa koostua kokoelmien luetteloinnista ja esinevalokuvauksesta, nykydokumentoinnista, näyttelyiden tekemisessä mukana olemisesta tai tapahtumien suunnittelusta ja toteuttamisesta.

 

Museosakissa toimii parikymmentä eri-ikäistä ihmistä. Tällä hetkellä uusia sakkilaisia ei voida ottaa mukaan.

Jos kiinnostuit Museosakista, ota yhteyttä: yleisöpalvelupäällikkö Ulla Rohunen, puh. 010 420 9227 tai ulla.rohunen(at)tyovaenmuseo.fi


 

Ystäväyhdistys

Työväenmuseon ystäväyhdistys perustettiin museon kannatusyhdistykseksi jo vuonna 1992. Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton ja sen jäsenet koostuvat erilaisista museoiden ja työväenperinteen ystävistä.

Ystäväyhdistys tukee museota muun muassa tekemällä työväenmuseota tunnetuksi, kartuttamalla kokoelmia ja osallistumalla museon tapahtumiin. Lisäksi tavoitteena on työväenperinnetyön edistäminen Suomessa. Ystäväyhdistyksen henkilöjäsenet kutsutaan näyttelyiden avajaisiin.

Jäseneksi voivat liittyä kaikki museon toiminnan tukemisesta kiinnostuneet yksityishenkilöt ja esimerkiksi paikalliset yhteisöt.

Puheenjohtaja: Helena Koskiniemi
Varapuheenjohtaja: Hilkka Sillanpää
Sihteeri: Kaj-Erik Holmberg

Yhteystiedot:
Työväenmuseon ystävät ry
c/o Helena Koskiniemi
Ylöjärventie 65
33420 Tampere,
puh. 040 731 8938
helena.koskiniemi(a)pp.sak.fi


Järjestä tilaisuutesi Werstaalla!

Tee kulttuuriteko ja järjestä juhlat tai muu tilaisuus meillä – tuet samalla Werstaan museotyötä!

Lue lisää tiloistamme ja palveluistamme.

juhlatila
   

Vapaaehtoisen pääsymaksun maksaminen 

Voit tukea toimintaamme myös maksamalla vapaaehtoisen pääsymaksun aulassa olevaan keräyslippaaseen.