Tervetuloa tutustumaan Teollisuusmuseoon


Edessä nainen uusissa suojavarusteissa, takana mies vanhassa työhaalarissa ison koneen äärellä.
27.5.2021

 

Kutsu tiedotustilaisuuteen to 10.6. klo 11

 

 

Teollisuusmuseo avautuu yleisölle perjantaina 11.6. suomalaisen teollisuuden syntysijoilla Finlaysonin alueella Tampereen keskustassa. Näyttely kertoo tamperelaisen teollisuuden kaksisataavuotisen tarinan osana maailmanlaajuista teollista vallankumousta.

 

Tervetuloa näyttelyn tiedotustilaisuuteen torstaina 10.6. kello 11 (Väinö Linnan aukio 8, Finlaysonin alue). Tilaisuudessa Teollisuusmuseosta kertovat museokeskus Vapriikin kokoelmapäällikkö Teemu Ahola sekä Työväenmuseo Werstaalta varajohtaja Ulla Rohunen ja näyttelyn käsikirjoittaja tutkija Marja Lähteenmäki.

 

Teollisuusmuseo on koko perheen kohde, johon ovat tervetulleita kaikki tehdaskaupungin tarinoista kiinnostuneet. Näyttely kertoo miten Tampereesta tuli Suomen Manchester ja kuinka teollistuminen muutti yhteiskuntaa ja ympäristöä.

 

Teollisuusmuseo kertoo tehtaiden vaiheista, Tampereella valmistetuista tuotteista sekä ihmisistä teollisuuden palveluksessa. Tampereella on valmistettu tekstiilejä ja vaatteita, kenkiä, koneita, paperia ja monia muita tuotteita. Näyttelyssä on esillä myös nykypäivän tamperelainen osaaminen ja toiminta oman alansa huippuina.

 

Tehdaskaupungin elämään, arjen iloihin ja suruihin voi tutustua Teollisuusmuseossa monin tavoin. Näyttelyssä on runsaasti historiallista esineistöä ja valokuvia. Animaatiot, elokuvat, pienoismallit ja kuunneltavat tarinat täydentävät elämystä tehtaiden Tampereesta. Näyttelyn toiminnallisissa pisteissä on mahdollisuus tutkia, piirtää, leikkiä ja ottaa kantaa. Kävijä voi koota oman tehdaskaupunkinsa ja tutustua vanhoihin ammattinimikkeisiin. Näyttelyssä voi tutkia tamperelaisesta teollisuudesta yhteisöllisesti kerättyä Wikidata-aineistoa, jota jokainen voi täydentää myös verkossa.

 

Teollisuusmuseon ovat tuottaneet yhteistyössä Työväenmuseo Werstas ja museokeskus Vapriikki ja sen toteuttamiseen on saatu Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.

 

Näyttelyn kuva:

Edessä nainen uusissa suojavarusteissa, takana mies vanhassa työhaalarissa ison koneen äärellä.

 

 

KUVA: Suvi Roiko

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

 

 

 

 

Lisätiedot:
Työväenmuseo Werstas, varajohtaja Ulla Rohunen, puh. 050 440 1157, ulla.rohunen@tyovaenmuseo.fi Museokeskus Vapriikki, kokoelmapäällikkö Teemu Ahola, puh. 040 761 5905, teemu.ahola@tampere.fi

 

 

Teollisuusmuseo

Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8, Tampere

 

Avoinna ti-su 11-18
VAPAA PÄÄSY

 

puh. 010 420 9220
www.tyovaenmuseo.fi