Tehonrakentajat-taidekollektiivin Headliner-näyttely Komuutissa 14.2. asti

Tehonrakentajat-taidekollektiivi kutsui elokuussa 2015 yhteiskunnallisesti aktiivisia ja kantaaottavia nykytaiteilijoita rakentamaan etusivun uudestaan. Tuloksena syntyi Headliner-näyttely, johon osallistuu yhteensä 19 taiteilijaa tai taiteilijaryhmää.

 

Taiteilijat tuottivat omat uutisensa lööppimuodossa. Projekti toteutettiin tiiviissä aikataulussa, minkä ansiosta lööppeihin syntyi ajankohtainen ja autenttinen ote. Monet taiteilijat tarttuivat teoksissaan hallituksen toimintaan ja sosiaalisen median merkitykseen yhteiskunnassa. Teosten kannanotot ovat moniäänisiä. Teemoja käsitellään toisissa teoksissa ilveillen, toisissa hyvin suorapuheisesti.

Headliner on otsikoiden ja lööppien juhlaa. Lööpit syntyvät nopeasti ja vaikuttavat tehokkaasti. Ne luovat yleisen ilmapiirin, joka käy kahvipöytien kautta tunteisiin. Headline, otsikko, on eräänlainen uutisen täydellinen kiteytymä. Näyttelyn englanninkielinen nimi Headliner voidaan suomentaa pääesiintyjäksi, supertähdeksi tai johtohahmoksi. Headliner-sanaleikillä viitataan kuvataiteilijan aktiiviseen asemaan ja Tehonrakentajat-kollektiivin uskoon kuvataiteilijan roolista yhteiskunnallisena pääesiintyjänä.

Näyttelyn kuraattori Tehonrakentajat on vuonna 2012 Tampereella perustettu nuorten kuvataiteilijoiden muodostama taiteilijaryhmä. Teoksissaan ja toiminnallaan Tehonrakentajat rakentavat uutta tuotteliaisuutta. Polttoaineena käytössä on tehokuvastoa ja -kieltä: tuotteiden, elämäntapaoppaiden ja mainosmaailman lupauksia. Headliner on ryhmän ensimmäinen kuratointi.

Näyttelyn taiteilijat ja työryhmät:
Horonkäristys, Iniö
Hinni Huttunen/Jemina Lindholm, Tampere
Hydra, Lahti
Nussivat pääskyset, Helsinki
Raivoryhmä, Tampere
Scandinavian Punks
Vastatila, Tampere
Miska Allonen, Tampere
Arsi Fennica, Tampere
Anna Knappe, Oslo
Sara Kärpänen, Lontoo
Joanna Lamberg, Tampere
Anne Lehtelä, Tampere
Megan Snowe, Philadelphia
Veli-Pekka Suorsa, Oulu
Eliisa Suvanto, Turku
Tuukka Teponoja, Imatra
Sakari Tervo, Helsinki
Elsa Trzaska, Tampere

Headliner-näyttelyn Facebook-tapahtuma

Headliner-näyttely on esillä 12.1.-14.2.2016 Työväenmuseo Werstaan Komuutti-tilassa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.