Tee työstäsi historiaa!

Viisi kuvaa, joissa erilaisia työtilanteita: tekstiilitehdas, kassatilanne huoltoasemalla, astianpesupiste suurtalouskeittiössä, hampurilaisen kokoamista ja teollisuushalli.

Auta museota tallentamaan tämän päivän työelämää: kokoelmiin kaivataan kuvia 2020-luvun työpaikoilta koko Suomesta Hangosta Inariin, Uudestakaupungista Ilomantsiin.

 

Älypuhelinten ansioista työntekijällä on kamera lähes aina käden ulottuvilla ja työntekoa kuvataankin todennäköisesti enemmän kuin koskaan. Kuitenkin vain harva näistä kuvista päätyy museoon ja tulevien sukupolvien nähtäville.

 

 

#duunikuva @werstas

Jaa kuva työpäivästäsi Instagramissa tunnisteella #duunikuva ja tägää @werstas kuvaan.
Jaettuasi kuvan museon tutkija on sinuun yhteydessä.

 

Voit myös lahjoittaa kuvan työpäivästäsi museon verkkosivuilla:

Lahjoita kuva tästä

 

Näin osallistut tulevaisuuden historian tallentamiseen. Aivan tavallinen, arkisesta tilanteesta otettu kuva on tärkeä. Kuvaa esimerkiksi työntekoa, taukoa tai vaikka työmatkaa.

 

Koulutusta ja tietoiskuja tarjolla

Vuoden 2021 aikana museo järjestää pienimuotoista koulutusta ja tietoiskuja, joiden tarkoituksena on kannustaa, innostaa ja kertoa mahdollisista työelämän tallentamisen kohteista. Mikäli sinulla on mielessä tilaisuus, johon museon tutkija voisi tulla kertomaan oman työn tallentamisesta, ota yhteyttä projektitutkijaamme.

 

Lisätiedot:
Työväenmuseo Werstas, projektitutkija Emilia Lemmetyinen, p. 050 440 1192

emilia.lemmetyinen[at]tyovaenmuseo.fi