Tampereella tuotettu näyttely kylmän sodan ajan lapsuusmuistoista avautui Budapestissä14.9.2020

tiedote

Budapestissä Trafo-teatterissa on avattu kylmän sodan ajan lapsuusmuistoja käsittelevä näyttely Kaleidoscope of childhoods: Remembering everyday life during and after the Cold War. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Tampereen yliopiston koordinoima tutkimushanke sekä Tampereella toimiva Työväenmuseo Werstas. Näyttelyssä on esillä valokuvia sekä tutkimushankkeessa kerättyjä lapsuusmuistoja eri maista. Näyttelyn kävijöillä on myös mahdollisuus jakaa omia lapsuusmuistojaan.

 

Näyttelyn muistot on kerätty kansainvälisessä ja monitieteisessä Re-Connect / Re-Collect: Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhood – tutkimushankkeessa. Sen tavoitteena on kerätä monipuolinen aineisto kylmän sodan ja sen jälkeisen ajan lapsuusmuistoista ja tutkia moninaisten kulttuuristen, sosiaalisten ja taloudellisten rajojen vaikutusta niin lapsuuteen kuin sen muistamiseenkin. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama.

 

Tutkimushankkeessa kerätyistä muistoista on dramatisoitu näytelmä, jota Budapestissä toimiva teatteriryhmä Dollar Daddy Theatre Group esittää Trafo-teatterissa Budapestissä. Werstaan tekemä näyttely on esillä teatterissa esitysten yhteydessä. Esitykset ja näyttely ovat avoinna Budapestissä 24.9.2020 saakka.

 

Näytelmää esitetään helmikuussa 2021 Tampereen Työväen Teatterissa, jossa kiertonäyttely on seuraavan kerran esillä. Aiheesta toteutetaan myös laajempi näyttely, joka avautuu Työväenmuseo Werstaalla Tampereella helmikuun lopussa 2021.

 

Lisätiedot:

Tampereen yliopisto, professori Zsuzsa Millei, zsuzsa.millei(at)tuni.fi

 

 

Kuvia näyttelystä:

Caleidoscope of Chilldhoods -näyttelyn tunnus.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

Caleidoscope of Chilldhoods -näyttely Trafo-teatterissa Budapestissä. Kuva: Zsuzsa Millei.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

Caleidoscope of Chilldhoods -näyttely Trafo-teatterissa Budapestissä. Kuva: Zsuzsa Millei.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.