Talvilomalla Werstaalla paljon hauskaa ohjelmaa19.2.2020

Viestimille

 

Koulujen Pirkanmaan talvilomaviikolla Työväenmuseo Werstaalla Tampereen keskustassa on runsaasti monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Lasten Finlayson: Kivaa päivää -tapahtuman kaikki tilaisuudet ja opastetut kierrokset ovat maksuttomia ja Werstaalle on vapaa pääsy. Ohjelmistoa suositellaan pääsääntöisesti yli 3-vuotiaille.

 

Talvilomaviikon ohjelma Werstaalla alkaa lauantaina 22.2. Höpinäpäivällä, lastenmusiikkiduo Höpinätötterö esiintyy kello 11.30 museolla. Konserttiin on vapaa pääsy. Mukaan mahtuu sata ensimmäistä.

 

Pumpulipäiviä puolestaan vietetään viikolla tiistaista torstaihin, jolloin ohjelmassa on Hilma ja pumpulitehdas -lastenkierros kello 11. Kierroksella tutustutaan Finlaysonin puuvillatehtaaseen tehtaantyttö Hilman opastamana. Hilman kanssa muun muassa leikitään vanhan ajan leikkejä ja kokeillaan, kuinka moni mahtui entisajan tehtaalaisasuntoon.

 

Perjantaina vietetään Täti Taikakynän kanssa Onnenpäivää. Täti Taikakynän Onnellinen ja kuvitettu satutuokio alkaa kello 11. Satutuokion jälkeen Täti Taikakynä piirtää eläinaiheisia toivomuskuvia. Onnenpäivä jatkuu kello 12-14 onnenamuletin askartelulla. Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsän vetämässä pajassa askarrellaan onnenamuletti avaimenperäksi, koruksi tai asusteeksi.

 

Karkauspäivänä 29.2. eläinystävät karkaavat museoon ja käpälämäkeen lähteneitä hahmoja voi etsiä museosta kello 11-14 välisenä aikana. Kello 14 on Teatteri Mukamaksen Pöllö hukassa -esitys. Nukke- ja musiikkiteatterin keinoin toteutetussa esityksessä musiikki ja laulu vievät tarinaa eteenpäin. Pöllö hukassa on musiikillinen metsäretki koko perheelle. Mukaan mahtuu sata ensimmäistä.

 

Koko viikon ajan Werstaan näyttelykerroksen Paja-tilassa on lisäksi omatoiminen askartelupiste, jossa voi piirtää ja värittää vapaasti sekä askarrella perinteisiä paperinukkeja. Puuhapaja on avoinna museon avoinnaoloaikoina tiistaista sunnuntaihin kello 11-18.

 

Lasten Finlayson -ohjelman talvilomaviikolle ovat järjestäneet yhteistyössä Työväenmuseo Werstas, ILOILO Tuotantopalvelut ja Finlaysonin alue. Lasten Finlayson: Kivaa päivää! -ohjelmisto on osa Pirkanmaan lastenkulttuurikuukausi Pirkkasten ohjelmistoa ja se on myös osa Finlayson 200 -juhlavuoden ohjelmaa.

 

Lisätiedot:

museolehtori Anne Lahtinen,

puh. 050 441 8692 tai

anne.lahtinen(at)tyovaenmuseo.fi

 

Koko ohjelma aikatauluineen on katsottavissa myös Facebook-tapahtumassa

 

Kuvia

Hilma ja pumpulitehdas -lastenkierroksella tutustutaan  Finlaysonin puuvillatehtaaseen.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Täti Taikakynä ilahduttaa Onnenpäivänä 28.2.

 

Höpinätötterö esiintyy la 22.2.

Kuva: Carolin Buttner.

Teatteri Mukamaksen esitys Pöllö hukassa on musiikillinen retki koko perheelle.

Kuva: Teatteri Mukamas.