Työväenmuseo

Opastetut kierrokset ryhmille


Opastettu kierros Vapauden museoon

Kierroksella tutustutaan itsenäisen Suomen historiaan tavallisen kansan näkökulmasta. Keisarinvallan alla eläneestä luokkayhteiskunnasta on kasvanut menestyvä hyvinvointivaltio. Kuinka poliittiset vapaudet, äänioikeus, sananvapaus ja maksuton koulutus ovat vaikuttaneet Suomen tarinaan? Menneisyyden rinnalla pohditaan myös millaisia vapauksia tämän päivän Suomessa kaivataan.

 

Kesto 1 tunti.
Hinta 80 euroa, max. 25 henk/ryhmä.

 

Pumpuliplikkain jäljillä

Monipuolinen opastuskierros Finlaysonin puuvillatehtaan historiasta. Sisältää kävelykierroksen Finlaysonin tehdasalueella ja käynnin Höyrykonemuseossa.

Kesto 1,5 tuntia.
Hinta 105 euroa/ryhmä, korkeintaan 25 henkilöä/ryhmä.

 

Tehtaantyttö Alma

Draamallinen tuokio, jossa puuvillatehtaan työntekijä Alma kertoo tehtaassa työssä käymisestä ja maailmanmenosta sata vuotta sitten.

Kesto 15 min.
Hinta 90 euroa.

 

 

IMG_0236Visiitti Höyrykonemuseoon

Opastetulla kierroksella Höyrykonemuseossa kuullaan Finlaysonin tehtaan voimanpesän, reilun satavuotiaan Sulzer-höyrykoneen toimintaperiaatteista, ihmetellään sen hienoa tekniikkaa ja ylevää kauneutta. Höyrykone oli aikoinaan Suomen suurin ja sen keskellä oleva vauhtipyörä on halkaisijaltaan yli kahdeksan metriä. Näkemisen arvoinen konejättiläinen on alkuperäisellä paikallaan.

Kesto 30 minuuttia.

Hinta 80 €, korkeintaan 25 henkilöä/ryhmä.

 

 

pt_kierros_artikkelikoko

Punainen Tampere -kävelykierros

Opastettu kävelykierros Tammerkosken, tehtaiden ja työväestön kaupungin synnystä ja kasvusta. Reitti Tammerkosken yläjuoksulta alajuoksulle.

Kesto 1,5 tuntia.
Hinta 105 euroa. Max. 25 henkilöä/ryhmä

 

 

 

 

Punainen Tampere -kiertoajelu

Opastettu bussikierros työväestön kaupunkiin. Kierros on tarkoitettu omalla bussilla liikkuville ryhmille. Opas tulee ryhmän bussiin mukaan. Reitti kulkee keskustasta Pispalaan ja Kalevankankaalle.

Kierroksen kesto 1,5 tuntia.
Hinta 120 euroa.

 

 

kissaLastenkierros K. Issakaisen suuri nappijahti

Museoseikkailu 5-10-vuotiaille lapsille. Kissa K. Issakainen on kadottanut tärkeän nappinsa ja sen etsinnöissä tutustutaan muun muassa Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon.

Kesto 45 minuuttia.
Hinta 80 euroa (kouluille ja päiväkodeille 30 euroa).

 

 

 

Iltamien jälkeen –draamakierros
Hauska draamallinen tuokio Meirän kaupunki -näyttelyssä työväentalon vahtimestarin muijan Eufrosyne Muttilaisen seurassa.
Kesto noin 20 minuuttia.
Draamakierroksen hinta 80 €, korkeintaan 25 henkilöä/ryhmä.

 

Lisätiedot ja varaukset:

Asiakaspalveluvastaava Sanna Moskari
p. 010 420 9221
sanna.moskari(at)tyovaenmuseo.fi