paasylippu

Työväenmuseo

Opastetut kierrokset ryhmille


IMG_0236Visiitti Höyrykonemuseoon

Opastetulla kierroksella Höyrykonemuseossa kuullaan Finlaysonin tehtaan voimanpesän, reilun satavuotiaan Sulzer-höyrykoneen toimintaperiaatteista, ihmetellään sen hienoa tekniikkaa ja ylevää kauneutta. Kesto 30 minuuttia.

 

Hinta 80 €, korkeintaan 30 henkilöä/ryhmä.

 

 

 

 

Opastus Oman liikkeen leivissä -näyttelyyn OLL_opastus3

Nostalgisella kierroksella tutustutaan suomalaisen kulutusyhteiskunnan ja
edistysmielisen osuustoimintaliikkeen historiaan. Opastus kuljettaa museokävijät 1900-luvun alun vähäeleisistä palvelutiskimyymälöistä vuosisadan lopun tavaranpaljoutta pursuaviin itsepalvelumarketteihin. Matkan varrella ihmetellään muun muassa 1930-luvun reklaamikulkuetta ja käväistään ikkunaostoksilla 1950-luvun maaseutumyymälässä. 

 

Opastuksen kesto 45 minuuttia. Hinta 80€

 

 

 

 

kissaLastenkierros K. Issakaisen suuri nappijahti

Museoseikkailu 5-10-vuotiaille lapsille. Kissa K. Issakainen on kadottanut tärkeän nappinsa ja sen etsinnöissä tutustutaan muun muassa Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon.

 

Kesto 45 minuuttia, hinta 80 euroa (kouluille ja päiväkodeille 30 euroa).

 

 

 

 

Iltamien jälkeen –draamakierros
Hauska draamallinen tuokio Meirän kaupunki -näyttelyssä työväentalon vahtimestarin muijan Eufrosyne Muttilaisen seurassa.
Kesto noin 20 minuuttia. Draamakierroksen hinta 80 €, korkeintaan 25 henkilöä/ryhmä.

 

Tehtaantyttö Alma

Draamallinen tuokio, jossa puuvillatehtaan työntekijä Alma kertoo tehtaassa työssä käymisestä ja maailmanmenosta sata vuotta sitten.

Kesto 15 min.

Hinta 90 euroa.

 
 
IMG_1293_teemuPumpulinplikkain jäljillä

Monipuolinen opastuskierros Finlaysonin puuvillatehtaan historiasta. Sisältää kävelykierroksen Finlaysonin tehdasalueella ja käynnin Höyrykonemuseossa.
Kesto 1,5 tuntia. Hinta 105 euroa/ryhmä, korkeintaan 25 henkilöä/ryhmä.

 

 

 

 

pt_kierros_artikkelikoko

Punainen Tampere -kävelykierros
Opastettu kävelykierros Tammerkosken, tehtaiden ja työväestön kaupungin synnystä ja kasvusta. Reitti Tammerkosken yläjuoksulta alajuoksulle.

Kesto 1,5 tuntia.
Hinta 105 euroa.

 

 

 

 

Punainen Tampere -kiertoajelu
Opastettu bussikierros työväestön kaupunkiin. Kierros on tarkoitettu omalla bussilla liikkuville ryhmille. Opas tulee ryhmän bussiin mukaan. Reitti kulkee keskustasta Pispalaan ja Kalevankankaalle.
Kierroksen kesto 1,5 tuntia. Hinta 120 euroa.

 

Kirjapainoa Gutenbergin tapaan

Tutustuminen Museokirjapainoon kirjaltaja Raimo Rajalan opastuksella. Osallistujat pääsevät seuraamaan käsinladontaa ja painotuotteen syntyä. Kesto 45 minuuttia. Hinta 80 euroa. Ryhmäkoko enintään 20 henkilöä. Museokirjapainosta voi tilata kutsut, käyntikortit ja muut pienet painotuotteet, tiedustelut Raimo Rajala, puh. 040 501 8737.

 

 

Lisätiedot ja varaukset:

Museoemäntä Sanna Moskari
p. 010 420 9221
sanna.moskari(at)tyovaenmuseo.fi