Työväenmuseo

Lainattava materiaali


Museolaukku

Syksyn 2013 aikana viidestä Sopimusvuoren yksiköstä muodostettujen pilottiryhmien kanssa on työstetty museolaukkuja. Laukkujen tekeminen on ollut osa Työväenmuseo Werstaan Museo mielenterveyden tukena -hanketta. Hankkeen tarkoitus on madaltaa museoon tulemisen kynnystä, ja toisaalta tuoda museon palveluita myös museon ulkopuolelle.

 

Töitä ja tunnelmia -laukku lainattavaksi

Laukku on materiaalipaketti, joka koostuu esineistä ja kuvista, jotka liittyvät eri tavoin työhön ja arkipäivään. Laukusta löytyy ohjeet sen käyttöön. Laukkua voi käyttää esimerkiksi muistelun ja oman elämän pohtimisen apuvälineenä. Sen avulla voi miettiä tulevaisuutta ja omia vahvuuksia sekä kiinnostuksen kohteita. Laukkua saa käyttää myös vapaasti omalla tavalla ryhmästä ja käyttötilanteesta riippuen.

 

Lainausohjeet: Laukkua voi lainata Työväenmuseo Werstaalta 1–4 viikoksi kerrallaan tai sopimuksen mukaan. Laukun lainaaminen on ilmaista, mutta se pitää itse noutaa museolta. Museolaukun varaukset: asiakaspalveluvastaava Sanna Moskari, puh. 010 420 9221 tai sanna.moskari(at)tyovaenmuseo.fi

 

Päivä Meirän kaupungissa -laukku museossa käytettäväksi

Laukusta löytyy esineitä, Meirän kaupunki -näyttelyn kartta ja ideoita tehtäviksi näyttelyssä. Esimerkiksi Työväen Säästöpankissa voi tutkia vanhoja rahoja tai etsiä kiinnostavinta hahmoa näyttelyn valokuvista. Myös tätä laukkua saa käyttää vapaasti omien ideoiden mukaan.

 

Lainausohjeet: Laukku varataan käyttöön ennakkoon yhteyshenkilöltä, ja sen saa museolle tullessaan infosta. Laukun käyttö on maksutonta.

 

Lisätiedot ja laukkujen varaukset:
Asiakaspalveluvastaava Sanna Moskari, p. 010 420 9221 tai sanna.moskari(at)tyovaenmuseo.fi