Työväenmuseo

Perheille


Werstas tarjoaa koko perheelle tapahtumia, lastenkierroksia ja iloisia oppimiskokemuksia.

 

Lastenkierrokset Werstaalla

 
kissaK.Issakaisen suuri nappijahti

Museokierros 5-10v. lapsille ja heidän perheilleen. Kesto 45 minuuttia. Lähtö Werstaan aulasta. Miau! Kissa K. Issakainen on kadottanut tärkeän nappinsa! Nappijahdissa seikkaillaan Werstaan näyttelytiloissa, ja pohditaan samalla millaista elämä ja työ tehdaskaupungissa ennen vanhaan on ollut. Kierroksella tutustutaan myös Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon.

Varaukset:
Asiakaspalveluvastaava Sanna Moskari, puh. 010 420 9221 tai sanna.moskari(at)tyovaenmuseo.fi

 

Museosuunnistus

Kartta käteen ja suunnistamaan! Werstaan näyttelyihin on kätketty rasteja, jotka auttavat sana-arvoituksen ratkaisemisessa. Tehtävän ratkaisseet saavat alakerran tiskiltä pienen yllätyksen. Karttoja löytyy näyttelykerroksesta (2.kerros). Onnea matkaan!

 

Kokeile, koske ja tutki!

Lapsille on monenlaista jännittävää tutkittavaa Werstaalla. Voit ihmetellä valtavan höyrykoneen kokoa ja toimintaa, soittaa sydämesi kyllyydestä aitoa urkuharmoonia työväentalolla ja haistella erilaisia entisajan tuoksuja osuuskaupassamme. Välillä on hyvä pysähtyä pohtimaan ihan arkisia juttuja. Tiedätkö esimerkiksi mistä paitasi tulee? Tai millaisia vaatteita ennen on käytetty? Tämä kaikki selviää Werstaalla!

 

 

Pienoismaailmoja

Pienoismallimme tarjoavat yksityiskohtia ja uutta perspektiiviä Tampereen kaupungin tunnettuihin paikkoihin.Huhutaan, että Pispalan pienoismalliin on piilotettu yhtä sun toista erikoista. Löydätkö pienoismallin kätköistä hurjaa vauhtia polkupyörällä kiitävän hevosen? Entä tiedätkö, missä kohdassa on Tammerkoski Finlaysonin tehdasalueen pienoismallissa?

 

Lasten suosikki: rieväkone Sulo

Tule tutustumaan koko perheen voimin ihastuttavaan rieväkone Suloon! Punakeltainen Sulo valmistui alun perin Rieväkylä ja Euroopan maku –näyttelyyn vuonna 2011. Lapset rakastuivat Suloon ja se päätettiin jättää esille näyttelyn päätyttyä. Pienet museovieraat ovat Sulon kampea veivaamalla valmistaneet jo yli 20 000 rievää vuodessa!
 

Katso kaikki tapahtumat museon tapahtumakalenterista!