Nauti auringosta Werstaan kesäopastuksilla

Työväenmuseo Werstaan mielenkiintoisilla kesäopastuksilla tutustutaan Finlaysonin alueen ja Tampereen historiaan sekä tietenkin myös Vapauden museoon.

 

Opastetulla kierroksella Vapauden museoon tutustutaan itsenäisen Suomen historiaan tavallisen kansan näkökulmasta. Tule ottamaan selvää, miten keisarinvallan alla eläneestä luokkayhteiskunnasta on kasvanut menestyvä hyvinvointivaltio ja kuinka poliittiset vapaudet, äänioikeus, sananvapaus ja maksuton koulutus ovat vaikuttaneet Suomen tarinaan? Menneisyyden rinnalla pohditaan myös millaisia vapauksia tämän päivän Suomessa kaivataan.

 

Opastettuja kierroksia Vapauden museoon järjestetään tiistaista keskiviikkoon 19.6.–22.8.2018 kello 15. Kierroksen kesto on noin 1 tunti. Liput 5/3€

 

 

Pumpuliplikkain jäljillä -kierros kertoo Finlaysonin puuvillatehtaan historiasta ja tehtaalaisten eli pumpuliplikkojen kiehtovasta elämästä. Kierroksella tutustutaan siihen, millaista oli työskennellä tehdassalien pauhussa ja miten työ ja sen tekijät muuttuivat aikojen saatossa. Opastuksella käydään katsomassa myös Suomen suurinta höyrykonetta Höyrykonemuseossa ja tutustutaan Finlaysonin historialliseen tehdasalueeseen kävelemällä sen halki Siperialta Palatsille.

 

Pumpuliplikkain jäljillä -kierroksia järjestetään torstaista lauantaihin 28.6.–25.8.2018. Lähtö opastukselle on Työväenmuseo Werstaan aulasta kello 15.  Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Liput 7 ja 2 euroa.

 

Punainen Tampere -kävelykierroksella tutustutaan Tampereen ainutlaatuiseen tehdas- ja kaupunkiympäristöön. Tutuksi tulevat tehtaiden ja työväestön kaupungin synty ja kasvu, tehdastyöläisten kohtalot sekä kiehtovat historialliset tapahtumat Tammerkosken rannoilla. Opastuksella kierretään mm. Finlaysonin, Tampellan, Frenckellin alueilla ja Keskustorilla edeten Tammerkosken yläjuoksulta kohti alajuoksua. Lähtö Työväenmuseo Werstaan aulasta.

 

Punainen Tampere -kävelykierroksia järjestetään kesäsunnuntaisin 1.7.–26.8.2018 kello 15. Kierroksen kesto on noin 1,5 tuntia. Liput 7 ja 2 euroa.

 

Opiskelijat ja eläkeläiset pääsevät kierroksille alennettuun hintaan. Museokortti ei käy maksuvälineenä opastuksilla.

 

Hauska Tee ite paja on avoinna 19.6.–11.8.2018. Lasten ikiomassa työpajassa tehdään taidetta ITE-teossa -näyttelyn hengessä. Monipuolisessa omatoimipajassa tehdään taidetta arjen esineistä. Teemana ovat rakkaat ja tärkeät ihmiset, eläimet, paikat, tapahtumat ja esineet. Valmiit taideteokset voi jättää museolle kaikkien ihailtavaksi tai viedä mukanaan ilostuttamaan kotiväkeä.

 

Tee ite -paja on kaikille avoin ja maksuton. Taiteilu soveltuu kaiken ikäisille.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa viettämään hauska kesäpäivä Werstaalle!