Työväenmuseo

Kiertonäyttelyt


Werstas tuottaa kulttuurihistoriallisia kiertonäyttelyitä suomalaisille museoille. Näyttelyt ovat yleensä ensin esillä Werstaalla ja sen jälkeen ne voidaan avata muissa museoissa. Kiertonäyttely on toimintamuoto, joka nojaa Werstaan laajoihin kokoelmiin ja tamperelaiseen museo-osaamiseen.

 

Werstas tuottaa vastuualueeseensa liittyviä näyttelyitä tilauksesta myös muihin tiloihin.

 

Tällä hetkellä saatavilla olevia näyttelyitä:

 

Yksityiskohta neuvostoliittolaisesta julisteesta. Piirrettyjä vakavailmeisiä ihmishahmoja.Julistetaidetta neuvostomaasta
Lainattavissa on 70 kpl julisteita Lenin-museon kokoelmista.  Julisteet olivat esillä Werstaalla Taidetta neuvostomaasta -näyttelyssä vuosina 2015-2016. 

Julistetaide kuvastaa Neuvostoliiton vaiheita lokakuun vallankumouksesta järjestelmän kaatumiseen asti. Näyttelykokonaisuudessa on julisteita alkuvuosien avantgradististisista kuvista sosialistiseen realismiin ja 1980-luvun neuvostojärjestelmän ilmiöitä kuvaaviin humoristisiin julisteisiin.

Hinta on 1500 euroa.

 

 

 

Kauneimmat koulutaulut
Koulujen opetuksessa käytettiin suurikokoisia havainnollisia opetustauluja 1960-luvun puoliväliin saakka. Aiheet ulottuivat matematiikasta luonnontieteisiin ja kristillisiin hyveisiin. Näyttely on koottu Porvoon kuurojen koulussa käytetyistä opetustauluista.

Kauneimmat koulutaulut -näyttely oli esillä Werstaalla vuosina 2015-2016.

 

Näyttelyn tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Tilantarve on noin 100-200 neliömetriä. Werstaalla näyttely oli esillä 160 neliömetrin laajuisessa näyttelytilassa.

Näyttelyn hinta on 1500 euroa.

 

 

Tulevia kiertonäyttelyitä:

 

Ratajätkät

Varattavissa vuosille 2023-2025

 

Rautatiehistoriallinen näyttely perustuu museonjohtaja Kalle Kallion väitöstutkimukseen suomalaisista radanrakentajista. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Suomen Rautatiemuseon kanssa ja se on esillä Werstaalla 6.5.2022-6.1.2023. Suomen Rautatiemuseossa näyttelystä on esillä toinen versio samaan aikaan.

 

Ratajätkissä on runsaasti kuvia ja koukuttavia tarinoita lapiojätkien kovasta työstä, hurjasta elämästä sekä rakentamisen kiehtovasta tekniikasta. Valokuvapainotteiseen näyttelyyn tulee noin 40 kuvaa, teemaplansseja, elokuvia sekä lapsille leikittävää. Näyttelyyn on mahdollista liittää museopaikkakunnan omasta historiasta kertova osuus.

 

Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tilantarve 100-200 neliömetriä. (Werstaalla esillä 160 neliömetrin laajuisessa tilassa).

 

Hinta 3500 euroa + mahdollinen paikallishistoriallinen osuus 1500 euroa.

 

 

Henkilö asioi Lamminpään grillillä Tampereella 1990-luvun alussa. Grillin ikkunoissa on erilaisia mainoksia myytävistä tuotteista.Ysäri

Varattavissa syksystä 2023 vuoteen 2025

 

Epookkinäyttely suurten muutosten vuosikymmenestä, 1990-luvusta. Ysäri puhuttelee erityisesti omaa nuoruuttaan 1990-luvulla eläneitä, mutta näyttely kertoo murrosajasta myös nuoremmille ikäpolville. Ysäri muistetaan syvästä lamasta, joka kääntyi vuosikymmenen lopulla jo it-kuplaksi. Siinä välissä Suomi voitti jääkiekon MM-kultaa, Nokia menestyi maailmalla, mentiin Euroopan Unioniin ja Internetiin.

 

Ysäri katsoo murroskautta pintaa syvemmältä, mutta on myös häpeilemättömän nostalginen näyttely. Ysäri on kulttuurihistoriallinen, runsaaseen esinemateriaaliin perustuva kokonaisuus.

 

Näyttely on esillä Werstaalla syksystä 2022 alkaen. Sisältö tarkentuu talvella 2021–2022. Näyttelyn varaavilla museoilla on myös halutessaan mahdollisuus vaikuttaa näyttelyn käsikirjoitukseen ja tarjota mukaan omia kiinnostavia aineistojaan.

 

Näyttelytekstit ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tilantarve 100-200 neliömetriä. (Werstaalla esillä 130 neliömetrin laajuisessa tilassa).

 

Hinta 5000 euroa.

 

Lisätietoja:
Linda Heinonen
näyttelypäällikkö
puh. 010 420 9263, 050 440 1163
etunimi.sukunimi@tyovaenmuseo.fi