paasylippu

Työväenmuseo

Näyttelyt


Meirän kaupunki

Werstaan päänäyttely kertoo työelämän muuttumisesta, työväen asumisesta ja kansalaisyhteiskunnan vaiheista 1900-luvulla. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa  vuosisadanalan osuuskauppaan, työväen säästöpankkiin, kirjapainoon ja työväentaloon.

 

Höyrykonemuseo

Pysyvä näyttely esittelee suurimman Suomessa  käytetyn  höyrykoneen. Vuonna 1900 käyttöön otettu Sulzer-jättiläiskone on toiminut Finlaysonin tehtaan voimanlähteenä, ja se sijaitsee yhä alkuperäisellä paikallaan.

 


Vaihtuvat näyttelyt

tkk_6150_tunnuskuva

Oman liikkeen leivissä

23.3.2017–22.4.2018

Nostalgiantäyteinen matka edistysmielisen osuustoimiliikkeen ja suomalaisen kulutusyhteiskunnan historiaan. Näyttely kertoo edistysmielisen osuustoimintaliikkeen noususta, voiman vuosista ja vararikon partaalle ajautumisesta liikkeen jäsenten, työntekijöiden sekä kuluttajien näkökulmasta.

Lue lisää

 

 

 

01581uart

Amerikan lapset

16.6.-3.12.2017

Koskettava Amerikan lapset -valokuvanäyttely kuljettaa katsojan 1900-luvun alun Yhdysvaltojen lapsityöläisten maailmaan. Esillä on yhdysvaltalaisen sosiologin ja valokuvaajan Lewis Hinen (1874–1940) vuosina 1908 ja 1924 ottamia valokuvia Amerikan lapsityöläisistä, heidän arjestaan sekä työ- ja asumisoloista. Teollistumisen, modernisaation ja amerikkalaisen unelman synkkiä puolia kuvaava näyttely kannustaa myös pohtimaan lasten oikeuksien toteutumista nykypäivänä.

Lue lisää

 

 

 

 


 

Yllätyksellinen Komuutti

Kokeilevan museotoiminnan tila Komuutti on pieni, 16 neliön tila. Komuutissa on vuosittain useita näyttelyitä, jotka ovat usein kantaaottavia ja menevät aiheessaan pintaa syvemmälle. Yhteisöllisiä näyttelyitä tehdään lyhyelläkin varoitusajalla yhdessä vapaaehtoisten, yksittäisten tutkijoiden, taiteilijoiden ja pienyhteisöjen kanssa. Tällainen yhteisögalleria on tavallinen ulkomaisissa museoissa, mutta Suomessa vastaava toiminta on harvinaista.

 

Ajankohtaista Komuutissa

Valimo1_pieni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Timo Vesterinen ja Hannu Oksanen: Valimo 

08.06.2017-27.08.2017

Valokuvanäyttely Valimo: ystäviä, voimamiehiä, eränkävijöitä ja ammattiväkeä kuvaa lakkautusuhan alta selvinneen, lähes satavuotiaan Karhulan valimon henkilöstön työskentelyä ja heidän keskinäisiä suhteitaan. Valokuvataiteilija Timo Vesterisen näyttävissä HDR -käsitellyissä kuvissa alkujaan harmaa valimo muuttuu maalaukselliseksi ja värikkääksi pienoismaailmaksi. Hannu Oksasen kirjoittamat tekstit taustoittavat ja täydentävät kuvia. Esillä olevien teosten keskiössä ovat työtä tekevät ammattilaiset, työkaverien välinen toveruus sekä vuosikymmenten kokemus valimotyöstä.
Lue lisää