Työväenmuseo

Näyttelyt


Vapauden museo

Vapauden museo kertoo miten keisarinvallan alla eläneestä luokkayhteiskunnasta kasvoi vauras ja menestyvä hyvinvointivaltio. Näyttelyssä tutustutaan tavallisen kansan ja suomalaisen elämänmenon muutoksiin erilaisten vapauksin näkökulmasta. Lue lisää

Meirän kaupunki

Werstaan päänäyttely kertoo työelämän muuttumisesta, työväen asumisesta ja kansalaisyhteiskunnan vaiheista 1900-luvulla. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa  vuosisadanalan osuuskauppaan, työväen säästöpankkiin, kirjapainoon ja työväentaloon.

 

Höyrykonemuseo

Pysyvä näyttely esittelee suurimman Suomessa  käytetyn  höyrykoneen. Vuonna 1900 käyttöön otettu Sulzer-jättiläiskone on toiminut Finlaysonin tehtaan voimanlähteenä, ja se sijaitsee yhä alkuperäisellä paikallaan.

 


Vaihtuvat näyttelyt

tkk_6150_tunnuskuva

Oman liikkeen leivissä

23.3.2017–22.4.2018

Nostalgiantäyteinen matka edistysmielisen osuustoimiliikkeen ja suomalaisen kulutusyhteiskunnan historiaan. Näyttely kertoo edistysmielisen osuustoimintaliikkeen noususta, voiman vuosista ja vararikon partaalle ajautumisesta liikkeen jäsenten, työntekijöiden sekä kuluttajien näkökulmasta.

Lue lisää

 

 

 

Rana Plaza Fashion

14.12.2017-13.5.2018

Valokuvataiteilija Søren Zeuthin kantaaottava näyttely kertoo lähes viisi vuotta sitten romahtaneen Rana Plaza -tekstiilitehtaan uhreista ja heidän omaisistaan. Søren Zeuth on kuvannut Rana Plazan raunioita, sortuneesta rakennuksesta löytyneitä esineitä sekä onnettomuudessa menehtyneiden omaisia. Inhimillinen näyttely kertoo myös onnettomuudesta selviytyneiden tarinan. Valokuvien lisäksi esillä on myös Rana Plazan raunioista löytyneistä esineitä.

Lue lisää

 

 

 

 


 

Yllätyksellinen Komuutti

Kokeilevan museotoiminnan tila Komuutti on pieni, 16 neliön tila. Komuutissa on vuosittain useita näyttelyitä, jotka ovat usein kantaaottavia ja menevät aiheessaan pintaa syvemmälle. Yhteisöllisiä näyttelyitä tehdään lyhyelläkin varoitusajalla yhdessä vapaaehtoisten, yksittäisten tutkijoiden, taiteilijoiden ja pienyhteisöjen kanssa. Tällainen yhteisögalleria on tavallinen ulkomaisissa museoissa, mutta Suomessa vastaava toiminta on harvinaista.

 

Ajankohtaista Komuutissa

 

 

Miehittämätön

maaliskuu 3huhtikuu 28

Dokumentaarinen valokuvanäyttely kertoo helsinkiläisen lesboyhteisön elämästä vuosina 1986–1994. Komuutissa on esillä harrastajavalokuvaaja Auli Kaartisen ottamia kuvia omasta ja lähipiirinsä elämästä. Kuvat kertovat naissuhteissa eläneiden naisten arjesta ja juhlasta, ystävyydestä, mielenosoituksista, feminismistä ja tietysti myös rakkaudesta.

 

Lue lisää