paasylippu

Työväenmuseo

Näyttelyt


Meirän kaupunki

Werstaan päänäyttely kertoo työelämän muuttumisesta, työväen asumisesta ja kansalaisyhteiskunnan vaiheista 1900-luvulla. Näyttelyssä voi tutustua muun muassa  vuosisadanalan osuuskauppaan, työväen säästöpankkiin, kirjapainoon ja työväentaloon.

 

Höyrykonemuseo

Pysyvä näyttely esittelee suurimman Suomessa  käytetyn  höyrykoneen. Vuonna 1900 käyttöön otettu Sulzer-jättiläiskone on toiminut Finlaysonin tehtaan voimanlähteenä, ja se sijaitsee yhä alkuperäisellä paikallaan.

 

Tekstiiliteollisuusmuseo

kertoo lankojen ja kankaiden valmistuksen historiasta. Esillä on runsaasti kangasnäytteitä, valokuvia ja koneita. Näyttely on esillä 2.4.2017 saakka.


Vaihtuvat näyttelyt

tkk_6150_tunnuskuva

Oman liikkeen leivissä

23.3.2017–22.4.2018

Nostalgiantäyteinen matka edistysmielisen osuustoimiliikkeen ja suomalaisen kulutusyhteiskunnan historiaan. Näyttely kertoo edistysmielisen osuustoimintaliikkeen noususta, voiman vuosista ja vararikon partaalle ajautumisesta liikkeen jäsenten, työntekijöiden sekä kuluttajien näkökulmasta.

Lue lisää

 

 

 

 

paperiduunarit_tunnus

 

Paperiduunarit

21.10.2016–14.5.2017

Miten työ paperitehtailla on muuttunut 1800-luvulta nykypäivään? Paperiduunareiden arjesta ja työstä paperi-, kartonki- ja sellutehtailla sekä paperinjalostusteollisuudessa kertova näyttely.

Lue lisää

 

 


 

Yllätyksellinen Komuutti

Kokeilevan museotoiminnan tila Komuutti on pieni, 16 neliön tila. Komuutissa on vuosittain useita näyttelyitä, jotka ovat usein kantaaottavia ja menevät aiheessaan pintaa syvemmälle. Yhteisöllisiä näyttelyitä tehdään lyhyelläkin varoitusajalla yhdessä vapaaehtoisten, yksittäisten tutkijoiden, taiteilijoiden ja pienyhteisöjen kanssa. Tällainen yhteisögalleria on tavallinen ulkomaisissa museoissa, mutta Suomessa vastaava toiminta on harvinaista.

 

Ajankohtaista Komuutissa

 

1Suomi100bearb356artikkelikoko

Antje Pehle: TIME SHIFT Finnish Walldresses

08.02.2016-26.03.2017

Berliiniläisen kuvataiteilijan Antje Pehlen TIME SHIFT Finnish Walldresses -näyttelyssä Komuutti-tilan seinät täyttyvät piirroksista, joiden inspiraationa taiteilija on käyttänyt vanhoja suomalaisia tapettikuoseja. Käyttöesineiksi tarkoitetut tapetit näyttäytyvät ajan kulkua ja menneisyyttä heijastelevana peilinä. Menneen ohessa Pehlen teokset henkivät myös tulevaa. Yksi näyttelytilan seinistä on omistettu satavuotista Suomea juhlistaville piirustuksille.
Lue lisää