Mites siinä sillai kävi? -kirjoituskilpailu nuorille

 

Työväenmuseo Werstas on mukana Lasten Tampere ry:n ja Lastenkirjainstituutin järjestämässä kirjoituskilpailussa. Kilpailu on tarkoitettu 6.-8. -luokkalaisille pirkanmaalaisille ja kilpailutöiden laji on draama. Valmiit kirjoitukset tulee toimittaa perille viimeistään 31.10.2017.

 

Mites siinä sillai kävi? -kirjoituskilpailussa eläydytään Suomen historiaan kirjoittamalla näytelmäteksti siitä, mitä tapahtui. Virikemateriaalina on muutama kuva itsenäisyyden ajan eri vuosikymmeniltä. Käytettävät kuvat ovat esillä Työväenmuseo Werstaalle marraskuussa avattavassa Vapauden museossa. Voit tutustua virikemateriaaleihin ja kilpailun ohjeisiin Lastenkirjainstituutin kotisivuilla.

 

Osallistumisohjeet

 

Keitä me olemme ja mitä meille on tapahtunut? Valitse virikemateriaalista yksi tai useampi kuva. Pohdi, mitä henkilöille on tapahtunut, ja miten tapahtunut on muuttanut heidän elämäänsä. Kirjoita sen pohjalta näytelmän kohtaus vuoropuheluineen. Voit kirjoittaa kohtauksen yksin tai 2–3 hengen ryhmässä. Tekstin pituuden tulee olla 3–5 liuskaa.

 

Lähetä kirjoituksesi 31.10.2017 mennessä osoitteeseen info@lastenkirjainstituutti.fi.

 

Nimeä viesti tunnisteella ”Kirjoituskilpailu” ja kerro viestikentässä nimesi, ikäsi sekä puhelinnumerosi. Alle 18-vuotiaiden tulee ilmoittaa myös huoltajan nimi ja yhteystiedot.

 

Kilpailun voittaja valitsevat museolehtori Olli Nordling, näyttelijä Santeri Helinheimo, taiteellinen johtaja Timo Seppälä sekä professori Hanna Suutela. Kilpailun voittajat julkistetaan Työväenmuseo Werstaalla 6.12.2017 itsenäisyyspäivän kansanjuhlassa, jonne kaikki kilpailuun osallistuneet kutsutaan.

 

Artikkelin kuva: Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.