Menneestä tulevaan -yleisöluentosarja

Luennot rakentuvat 2000-luvun alussa televisiossa nähdyn Kansakunnan lisämuisti -sarjan ympärille. Sarja kertoi erilaisten ilmiöiden lähihistoriasta, sadat arkistofilmit ja haastattelut oli valittu humoristisella ja riemukkaalla otteella. Kullakin luentokerralla katsellaan yksi jakso Kansakunnan lisämuisti-sarjasta, jonka jälkeen aihepiirin asiantuntijat kommentoivat kunkin jakson esittämien ilmiöiden nykytilaa ja tulevaisuutta. TV-sarjan tuottanut Risto Astikainen johdattelee puhetta ja esittelee kunakin kertana katseltavat ohjelmat.  Lopuksi aiheesta keskustellaan yhdessä yleisön kanssa.

 

Luennot ovat joka toinen torstai 15.9.-24.11. museon auditoriossa klo 18-20. Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Syksyn ohjelma:

 

15.9. Patruunan maastoautossa. Toimittajat Matti Pitko ja Risto Astikainen matkalla yhden tehtaanpiipun yhteisössä. Tehdasyhdyskuntien tulevaisuutta pohtimassa myös tutkija Keijo Rantanen.

 

29.9. Kiirettä pitää. Kellon rakentamista ja kiireen ihmettelyä. Aiheen tulevaisuutta pohtiva kommenttipuheenvuoro: neurologian erikoislääkäri Kaisa Hartikainen, Tampereen yliopisto.

 

13.10. Riemumehiläinen Rollssissa. Elannon vanhalla edustusautolla halki osuustoiminnan vuosikymmenten. Osuustoiminnan tulevaisuudesta puhumassa puheenjohtaja Pekka Pättiniemi Osuustoiminnan kehittäjät – Coop Finland ry:stä.

 

27.10. Maitotonkka. Edes maidontuotanto ei pysy ennallaan, kun maailma muuttuu. Ruokakulttuurin muutoksesta ja tulevaisuudesta puhumassa tutkijatohtori Markus Vinnari, Tampereen yliopisto.

 

10.11. Muistopuisto. Suhteestamme eläimiin ja luontoon ja sen muutoksesta puhumassa toimittaja ja tietokirjailija Ville Lähde.

 

24.11. Pappa ja robottikoira. Suomea pidettiin 2000-luvun alussa ATK-kehityksen kärkikansana. Digitalisaatiosta nyt ja tulevaisuudessa puhumassa professori Frans Mäyrä Tampereen yliopistosta.

 

Luennot klo 18-20 museon auditoriossa, vapaa pääsy, tervetuloa!

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.