Kutsu tutustumaan uuteen Kaleidoskooppi-näyttelyyn 25. helmikuuta alkaen15.2.2021

Werstaalla avautuva Kaleidoskooppi – Kylmän sodan lapset on näyttely lapsuusmuistoista

 

 

Työväenmuseo Werstaalla avataan 26.2. Kaleidoskooppi – Kylmän sodan lapset -näyttely lapsuusmuistoista, niiden jakamisesta ja merkityksestä tämän päivän maailmassa. Aineistoa näyttelyyn on kerätty työpajoissa ympäri maailmaa, mutta suurin osa muistoista sijoittuu Neuvostoliittoon ja Itä-Euroopan maihin. Muistoissa näkyvät niin arkinen elämä leluineen ja leikkeineen kuin yhteiskunnalliset mullistukset kylmän sodan päättyessä.

 

Näyttely on tuotettu yhteistyössä Tampereen yliopiston koordinoiman kansainvälisen Re-Connect / Re-Collect: Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhood -hankkeen kanssa Koneen Säätiön tukemana.

 

Näyttely on avoinna Työväenmuseo Werstaalla 24.10.2021 saakka.

 

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tutustumaan näyttelyyn ja sen tekijöihin näyttelyn avajaisviikolla torstaista 25. helmikuuta alkaen. Koronatilanteen vuoksi toiveena on, että kukin media sopii erikseen oman tutustumisajan. Haastatteluita voidaan tehdä myös etäyhteydellä.

 

Tervetuloa myös näyttelyn verkkoavajaisiin torstaina 25.2. kello 18.00-19.15. Näyttelyn avaa kirjailija Rosa Liksom, lisäksi ohjelmassa on kansainvälisen tutkijaryhmän puheenvuorot sekä virtuaalikierros näyttelyssä. Ilmoittautuminen ja linkki avajaisten ohjelmaan löytyvät osoitteesta: https://www.lyyti.fi/reg/kaleidoscope_exhibition2021

 

 

Tutustumisaikojen sopiminen:
näyttelypäällikkö Linda Heinonen, linda.heinonen(at)tyovaenmuseo.fi, 050 440 1163

 

Lisätiedot näyttelystä:
apulaisprofessori Nelli Piattoeva, nelli.piattoeva(at)tuni.fi,  040 1901471

 

 

Työväenmuseo Werstas

Väinö Linnan aukio 8, Tampere

 

puh. 010 420 9220

www.tyovaenmuseo.fi

 

Avoinna ti-su 11-18

AINA VAPAA PÄÄSY