paasylippu

Työväenmuseo

Mestariduunari


IMG_6610_ullar_avaraMestariduunaritoiminta on ammattiopiskelijoille suunnattua toimintaa, opastuksia ja työpajoja museossa.

Toiminnan tarkoituksena on tukea ammattiopiskelijoiden ammatillista identiteettiä sekä lisätä oman alan arvostusta ja opiskelumotivaatiota.

Kierrokset ovat keskustelevia, toiminnallisia ja mukaansatempaavia ja niiden sisällöt pohjautuvat ammattiopintojen opintosuunnitelmien sisältöihin.

 

Opastuksen ja työpajan yhteiskesto on 2 tuntia. Ryhmän maksimikoko noin 25 henkeä. Opastukset ja työpajat sopivat niin nuoriso- kuin aikuisasteenkin opiskelijoille.

Saatavissa myös selkokielisenä versiona esimerkiksi maahanmuuttajaryhmille tai ammatillisen erityisopetuksen ryhmille.

 

TILATTAVISSA olevat kierrokset ja työpajat:

 

A. Kaikkien ammatillisten alojen opiskelijoille: Tutustuminen museoon ja työpaja

Kierroksilla perehdymme työelämän ja työnteon muutoksiin sekä tutustumme hiukan myös oman alan historiaan ja kehitykseen sekä siihen, miten työnteko ja työn arvostus on aikojen kuluessa muuttunut. Näyttelyistä voimme tutustua Höyrykonemuseoon, Meirän kaupunkiin ja/tai tilanteen mukaan myös vaihtuviin näyttelyihin.

Työpajavaihtoehdot:

1) Metallin hohto -paja, jossa valetaan puhtaasta tinasta valuhiekkamuotilla pieni esine.
2) Ammatillinen unelmakartta -paja, jossa kollaasitekniikan avulla tutkitaan ryhmissä omaa ammatillista unelmaa ja sitä, miten sitä kohti voi edetä.

Näyttelykäyntiin työpajan kanssa kannattaa varata aikaa noin 1,5-2 tuntia.
Sopii kaikille ammatillisen koulutuksen aloille (myös erityisryhmille), sisältö muokattavissa kohderyhmän mukaan.

Hinnat: tunti 30 euroa, 2 tuntia 50 euroa.

 

B. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille vammaishistorian kierros ja Koskettelukirja-työpaja

Uudenlaisella opastuksella puhutaan suomalaisesta vammaishistoriasta ja sukelletaan eri vammaisryhmien arkeen ja elämään ennen ja nyt. Pohditaan myös esteettömyyden ja saavutettavuuden kysymyksiä. Toiminnallinen kierros tarjoaa paljon ajatuksia, joita opiskelijat voivat kohdata myös tulevassa työelämässä.

Työpajassa toteutetaan kolmiulotteinen ja moniaistillinen koskettelukirja, joita käytetään mm. näkövammaisten lasten tai muistihäiriöisten vanhusten kanssa työskennellessä. Koskettelukirjan menetelmää voivat opiskelijat hyödyntää myös tulevassa työssä moninaisten ryhmien parissa.

Näyttelykäyntiin työpajan kanssa kannattaa varata aikaa noin 1,5-2 tuntia.

Hinnat: tunti 30 euroa, 2 tuntia 50 euroa.


 

Kysy eri vaihtoehdoista lisää, räätälöidään juuri teidän ryhmällenne sopiva paketti!

Mestariduunari-toiminta on kaikille toisen asteen ammatillisille opiskelijoille suunnattua toiminnallista ja moniaistillista museopedagogiikkaa.

 

 

Varaukset ja lisätiedot:

Museolehtori Olli Nordling
olli.nordling(at)tyovaenmuseo.fi
puh. 010 420 9228 tai 050 440 11 58