paasylippu

Työväenmuseo

Kouluille


IMG_1722_katiWerstas tarjoaa laadukkaita opetuspalveluita ja oppimateriaaleja. Museossa työskentelee useita museopedagogeja, jotka ovat erikoistuneet niin pienten kuin isojen museokävijöiden oppimiseen. Lähtökohtana on oppimisen ja tekemisen ilo. Lisäksi autamme opettajia vierailemaan omatoimisesti, ja olemme suunnitelleet materiaalia museokäyntien tueksi.

 

Museo on erinomainen oppimisen ympäristö. Toisenlaiset oppimisen ja opetuksen tavat, inspiroiva ympäristö, työskentely työpajassa tai omaehtoinen tutustuminen näyttelyyn saattavat saada aikaan positiivisen oppimiskokemuksen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia. Käynti museossa jättää pitkäkestoisia muistijälkiä, jotka palautuvat mieleen ja kantavat kuukausien ja jopa vuosien päähän.

 

Opastukset ja työpajat

Opastetuista kierroksista ja työpajoista veloitetaan 30 euroa (kesto 45 min-tunti) per ryhmä. Ryhmällä tarkoitetaan yhtä koululuokkaa tai enintään 30 oppilaan ryhmää. Saatavilla on myös selkokielisiä opastuksia. Kierros tai työpaja pitää varata aina etukäteen. Opas noutaa ryhmän museon aulasta ja museomatka voi alkaa!

 


Esi-ja alakoulut

 

kissaLastenkierros K. Issakaisen suuri nappijahti

Kissa K. Issakainen on kadottanut tärkeän nappinsa ja tarvitsee lasten apua. Samalla tutustutaan entisajan arkiseen elämään ja tehdastyöhön muun muassa Meirän kaupunki -näyttelyssä ja Höyrykonemuseossa.

Kesto: 45 min
Esikoululaisille ja 1.-2. luokkalaisille
Hinta päiväkodeille ja kouluille 30 euroa.

 

 

Lastenkierros Finlaysonin alueella

Opastettu kierros Finlaysonin tehdasalueella lapsille. Kierroksella kuljetaan tehtaantyttö Hilman matkassa. Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Kierroksella mitataan hyppimällä pisintä tehdassalia tai kokeillaan, kuinka moni mahtuu tehtaalaisasuntoon. Kierros pohjautuu Hilma ja pumpulitehdas, Lasten Finlayson -kulttuuriraittiin ja se on tuotettu yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Raittiesite ja tehtävät (PDF, 2 Mt)

Kesto: 30 min
Esikoululaisille, 1.-3. luokat
Hinta 30 euroa.

 


Yläkouluille ja toiselle asteelle

 

Arkielämää 1900-luvulla
Kierros tehdaskaupungin työväen elämästä 1900-luvulla kertovaan Meirän kaupunki -näyttelyyn. Opastuksella kerrotaan arjen historiasta: Miten rakennettiin kerrostaloja, millaista oli asioida osuuskaupassa, kuka pesi pyykit tai tankkasi autot? Matka 1900-luvun kaupungin arkipäivään liikekadulle, kadonneiden ammattien jäljille ja vapaa-ajan viettoon työväentalolle johdattelee tarkastelemaan hyvinvointiyhteiskunnan kehittymistä ilmiönä.
Suositellaan yläkoulujen historianopetukseen.
Kesto 45 min, hinta 30 euroa.

 

IMG_8011_nelliTeollistumisen historiaa
Opastettu kierros museon näyttelyissä ja Höyrykonemuseossa, jossa tutustutaan Suomen teollistumisen kehitykseen ja työväestön oloihin tamperelaisen tekstiiliteollisuuden välityksellä. Opastus on keskusteleva ja toiminnallinen, harjoituksissa käsitellään esimerkiksi mielipiteitä nuorten työssäkäynnistä. 
Suositellaan mm. historian ja äidinkielen opetukseen.
Kesto: 45 min, hinta 30 euroa

 

 

 

Mestariduunaritoiminta ammattiopiskelijoille

Werstas on ammattiin opiskelevien oma museo! Ammattiopetukseen räätälöityyn toimintaan kuuluvat opastetut kierrokset sekä käytännön työpajat. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan työelämään ennen ja nyt käytännönläheisellä ja keskustelevalla otteella ja kierrosten teemaa syvennetään työpajoissa.

Lue lisää

 

 

Omatoimivierailu

Werstaalle on aina vapaa sisäänpääsy. Omatoiminen museovierailu on koululaisryhmille aina kokonaan ilmainen. Ryhmien ja luokkien käynnistä kannattaa kuitenkin aina sopia etukäteen päällekkäisyyksien välttämiseksi.

 

Omatoimikäynnistä voi sopia ottamalla yhteyttä Werstaan museoemäntään, puh. 010 420 9221 tai info(at)tyovaenmuseo.fi.

 

Paja

Paja on Werstaan museopedagoginen työpajatila, joka sijaitsee näyttelytilojen yhteydessä. Pajassa on mahdollista toteuttaa erilaisia tehtäviä oppilaiden kanssa. Pajaa hyödynnetään museon omissa työpajoissa, mutta tila on myös vierailevien luokkien käytettävissä etukäteen sopimalla.

 


Eikö listasta löytynyt sopivaa?

Toteutamme myös erilaisia opetuspaketteja ja työpajoja toiveiden mukaan. Ota yhteyttä museolehtoriin ja voidaan aloittaa oman museoelämyksen suunnittelu!

 

Yhteystiedot ja varaukset

Museoemäntä Sanna Moskari, puh. 010 420 9221 tai
Museolehtori Olli Nordling, puh. 010 420 9228
etunimi.sukunimi@tyovaenmuseo.fi