Työväenmuseo

Kouluille


Werstas tarjoaa laadukkaita opetuspalveluita ja oppimateriaaleja. Museossa työskentelee useita museopedagogeja, jotka ovat erikoistuneet niin pienten kuin isojen museokävijöiden oppimiseen. Lähtökohtana on oppimisen ja tekemisen ilo. Lisäksi autamme opettajia vierailemaan omatoimisesti, ja olemme suunnitelleet materiaalia museokäyntien tueksi.

 

Museo on erinomainen oppimisen ympäristö. Toisenlaiset oppimisen ja opetuksen tavat, inspiroiva ympäristö, työskentely työpajassa tai omaehtoinen tutustuminen näyttelyyn saattavat saada aikaan positiivisen oppimiskokemuksen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia. Käynti museossa jättää pitkäkestoisia muistijälkiä, jotka palautuvat mieleen ja kantavat kuukausien ja jopa vuosien päähän.

 


Opastukset ja työpajat

Opastetuista kierroksista ja työpajoista veloitetaan 35 euroa (kesto 45 min-tunti) per ryhmä.

Ryhmällä tarkoitetaan yhtä koululuokkaa tai enintään 30 oppilaan ryhmää. Saatavilla on myös selkokielisiä opastuksia. Kierros tai työpaja pitää varata aina etukäteen. Opastusvaraukset mieluiten vähintään viikkoa ennen toivottua vierailuaikaa.

 

Opas noutaa ryhmän museon aulasta ja museomatka voi alkaa!

 

Päiväkodeille ja esiopetukseen

 

Lastenkierros Finlaysonin alueella

Opastettu kierros Finlaysonin tehdasalueella lapsille. Kierroksella kuljetaan tehtaantyttö Hilman matkassa. Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Kierroksella mitataan hyppimällä pisintä tehdassalia tai kokeillaan, kuinka moni mahtuu tehtaalaisasuntoon.

Kierros pohjautuu Hilma ja pumpulitehdas, Lasten Finlayson -kulttuuriraittiin ja se on tuotettu yhteistyössä Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden kanssa.

Raittiesite ja tehtävät (Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden sivuilla, PDF 2 Mt)

Kesto: 30 min
Esikoululaisille, 1.-2. luokat
Hinta 35 euroa.

Opastusvaraukset mieluiten vähintään viikkoa ennen toivottua vierailuaikaa.

 


Yläkouluille ja toiselle asteelle

 

IMG_8011_nelliTeollistumisen historiaa

Opastettu kierros Teollisuusmuseossa ja Höyrykonemuseossa. Teollisuusmuseo kertoo Tampereen teollisuuden 200-vuotisesta historiasta ja Höyrykonemuseossa on Finlaysonin tehtaalla käytetty valtava höyrykone alkuperäisellä paikallaan.

 

Millaista tehdastyö oli 1800-luvulla? Miten teollistuminen muutti ihmisten elämää? Millaiset olot työntekijöillä oli  ja miten työntekijät pyrkivät vaikuttamaan työoloihinsa?

 

Kierros sopii esimerkiksi historian ja äidinkielen opetukseen.

Kesto: 45 min
Hinta 35 euroa.

Opastusvaraukset mieluiten vähintään viikkoa ennen toivottua vierailuaikaa.

 

Arkielämää 1900-luvulla

Tutustutaan Meirän kaupunki -näyttelyyn, joka kertoo tehdaskaupungin työväen elämästä 1900-luvulla. Opastuksella kerrotaan arjen historiasta: Miten työelämä on muuttunut, millaista oli asioida osuuskaupassa, kuka pesi pyykit tai tankkasi autot?

Sopii esimerkiksi  yläkoulujen historianopetukseen.

Kesto 45 min.
Hinta 35 euroa.

Opastusvaraukset mieluiten vähintään viikkoa ennen toivottua vierailuaikaa.


 

Mestariduunaritoiminta ammattiopiskelijoille

 

Werstas on ammattiin opiskelevien oma museo! Ammattiopetukseen räätälöityyn toimintaan kuuluvat opastetut kierrokset sekä käytännön työpajat. Opastetuilla kierroksilla tutustutaan työelämään ennen ja nyt käytännönläheisellä ja keskustelevalla otteella ja kierrosten teemaa syvennetään työpajoissa.

Lue lisää

 


Omatoimivierailu

Werstaalle on aina vapaa sisäänpääsy. Omatoiminen museovierailu on koululaisryhmille aina kokonaan ilmainen. Ryhmien ja luokkien käynnistä kannattaa kuitenkin aina sopia etukäteen päällekkäisyyksien välttämiseksi.

 

Omatoimikäynnistä voi sopia ottamalla yhteyttä:

Työväenmuseo Werstaan asiakaspalvelu
p. 010 420 9220
info@tyovaenmuseo.fi

 


Paja

Paja on Werstaan museopedagoginen työpajatila, joka sijaitsee näyttelytilojen yhteydessä. Pajassa on mahdollista toteuttaa erilaisia tehtäviä oppilaiden kanssa. Pajaa hyödynnetään museon omissa työpajoissa, mutta tila on myös vierailevien luokkien käytettävissä etukäteen sopimalla.

 

Pajan tilavaraukset:

markkinointipäällikkö
Minna Karhunsaari
puh. 010 420 9221
etunimi.sukunimi@tyovaenmuseo.fi

 


Eikö listasta löytynyt sopivaa?

Toteutamme myös erilaisia opetuspaketteja ja työpajoja toiveiden mukaan.

Ota yhteyttä museolehtoriin  ja voidaan aloittaa oman museoelämyksen suunnittelu!

 

Yhteystiedot ja varaukset

Opastusvaraukset mieluiten vähintään viikkoa ennen toivottua vierailuaikaa.

Asiakaspalveluvastaava Kamilla Kajander, puh. 010 420 9269

Museolehtori Jesse Kempe, puh. 050 440 1156
Museolehtori Hanna Yli-Hinkkala, puh. 050 440 1158

etunimi.sukunimi@tyovaenmuseo.fi