Koronatilanteen tallennus on käynnissä

Millainen on työpäiväsi nyt koronakevään aikana? Miltä töissä tai etätöissä näyttää? Onko työtilanteesi muuttunut koronan takia tai oletko joutunut lomautetuksi tai irtisanotuksi?

 

Lähetä meille kuva tai tarina siitä, millaista työsi on nyt koronaviruksen aikana, tai mikä työn suhteen muuttui. Aivan tavallinen kuva tai tarina on kullanarvoinen, sillä me tallennamme tulevia sukupolvia varten kokoelmiimme tietoa työelämästä eri näkökulmista koko valtakunnan laajuudelta Utsjoelta Hankoon.

 

Toivomme siis kuvia ja tarinoita kaikkialta Suomesta!

 

Kuva- ja tekstiaineistot tallennetaan museon kokoelmiin, ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi näyttelyissä. Mainitsethan kuvaajan tai tarinan kertojan nimen, sekä kerrot tarinan myös kuvan takana: mitä kuvaan liittyy ja mistä kuva kertoo.

 

Lähetä kuva tai tarina kokoelmapäälliköllemme osoitteeseen leena.ahonen[at]tyovaenmuseo.fi ja kerro viestissäsi, että lahjoitat aineiston museolle. Näin osallistut yhteisen kulttuuriperintömme tallentamiseen poikkeuksellisena aikana myös työn ja sen tekijöiden näkökulmasta!

 

 

Kuva: OTK:n korjaamon työntekijöitä käsipesulla työpäivän jälkeen Helsingissä vuonna 1945. Atte Hyvärinen, Työväenmuseo Werstas.