Korona-ajan tallennus jatkuu

Kuinka koronavuosi näkyy työelämässä?

Kerro meille millaista työsi on nyt tai mikä työn suhteen on muuttunut.

 

Reilu vuosi sitten Suomen hallitus totesi, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot. Pandemia toi työelämään äkillisen ja suuren muutoksen. Toisilla etätyöstä tuli uusi normaali, toisilla työ jäi tauolle tai menetettiin kokonaan. Joillain aloilla lähityötä on tehty koko pandemian ajan poikkeuksellisen vaikeissa työolosuhteissa.

 

Lähetä meille kuva tai tarina siitä, kuinka koronapandemia on vaikuttanut työhösi. Aivan tavallinen kuva tai tarina on kullanarvoinen. Tallennamme kokoelmiimme tietoa työelämän eri osa-alueista kaikkialta Suomesta.

 

Kuva- ja tekstiaineistot tallennetaan museon kokoelmiin, ja niitä voidaan käyttää esimerkiksi näyttelyissä. Mainitsethan kuvaajan tai tarinan kertojan nimen ja kerrot tarinan myös kuvan takana: mitä kuvaan liittyy ja mistä kuva kertoo.

 

Lähetä kuva tai tarina kokoelmapäällikko Leena Ahoselle osoitteeseen leena.ahonen[at]tyovaenmuseo.fi ja kerro viestissäsi, että lahjoitat aineiston museolle.

 

Mies istuu keittiön pöydän ääressä keittiöjakkaralla ja kirjoittaa kannettavalla tietokoneella. Muut tuolit on nostettu seinän viereen.Näin osallistut yhteisen kulttuuriperintömme tallentamiseen poikkeuksellisena aikana myös työn ja sen tekijöiden näkökulmasta!

 

 

Kuva: Koronapandemian vuoksi etätöihin siirtynyt Kansallisarkiston työntekijä työskentelee keittiössään keväällä 2020. Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.