Työväenmuseo

LHBTIQ


LHBTIQ kuuluu museoon: kerro tarina, lahjoita esine tai valokuva!

 

Werstas kerää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiaa yhteistyössä muun muassa Setan kanssa. Werstaalla järjestettiin vuonna 2005 Suomen ensimmäinen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen historiasta kertova näyttely Vaarin paketti ja sateenkaarinappi. Werstaalla on myös maan ainoa LHBTIQ-museokokoelma. On aika täydentää kokoelmaa jälkipolvia varten.

 

Werstas kerää esineitä, valokuvia ja tarinoita, jotka kertovat millaista on elää LHBTIQ-ihmisenä Suomessa. Museo on kiinnostunut myös järjestötoiminnasta, tapahtumista, tempauksista ja esityksistä.

 

Museo haluaa haastaa sateenkaarikansan tallentamaan omaa menneisyyttään ja nykyisyyttään museon kokoelmiin. Werstas on kiinnostunut kaikesta aiheeseen liittyvästä materiaalista. Kiinnostava esine tai valokuva voi olla sata vuotta vanha tai syntynyt viime viikolla. Tärkeintä ovat materiaaliin liittyvät tarinat ja taustatiedot.

 

Tärkeitä kysymyksiä ovat milloin, missä ja miksi.

 

Werstaan kokoelmiin voi tutustua osoitteessa: arjenhistoria.fi Kokeile hakusanaa lhbt, niin näet mitä kokoelmissa jo on.

 

Kerro tarina, lahjoita esine tai valokuva. Werstas huolehtii lahjoittajien yksityisyydestä.

 

Ota yhteyttä Työväenmuseo Werstaan kokoelmapäällikkö Leena Ahoseen

p. 050 440 1164 / leena.ahonen@tyovaenmuseo.fi

 

 

lhbt01