Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

Yleisöopastus Kuljetusväen matkassa -näyttelyyn

joulukuu 12 klo 15:00 - 16:00

Opastetulla kierroksella tutustutaan kuljetuksiin liittyvän työn muutokseen. Kuljetusväki pitää maamme liikkeessä, näyttely puolestaan kuljettaa kävijät halki vuosikymmenten ja muuttuvan yhteiskunnan. Työ kuljetusalalla on muuttunut ja kuljetustyöntekijät ovat yhdessä vaikuttaneet työolojen kehitykseen.

 

Näyttely kertoo sekä ihmisten että tavaroiden kuljettamisesta yli sadan vuoden aikana. Liikkeessä on oltu satamissa, maanteillä sekä lentoliikenteessä. Lihasvoimasta on siirrytty konevoimaan, hevosen ohjaksista autonrattiin, työpareista yksintyöskentelyyn. Linja-autojen kyydissä on kuljettu 1920-luvulta lähtien, lentäen on menty lomalle 1960-luvulta alkaen.

 

Kuljetusväen matkassa on myös elämys koko perheelle: näyttelyn tehtäväpysäkeillä voi tutustua vaikkapa nostotöissä käytettyihin käsimerkkeihin, kokeilla kuormaliinan sitomista tai harjoitella lentohenkilökunnan ammattisanastoa.  Perheen pienimmille löytyy myös puinen taksi ajettavaksi ja näyttelyn jukeboksista löytyy kuljetusalaan liittyvää musiikkia moneen makuun.

 

Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia.

Opastukselle osallistuvien toivotaan noudattavan turvavälejä, käsidesiä on käytettävissä näyttelyn sisääntuloaulassa. Rajoitettu osallistujamäärä 15 henkilöä/kierros, paikat täytetään saapumisjärjestyksessä.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
joulukuu 12
Aika:
15:00 - 16:00
Tapahtumaluokka: