Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Viittomakielelle tulkattu opastus Meirän kaupunki -näyttelyssä

helmikuu 12 klo 16:30 - 17:30

Werstaalla vietetään Viittomakielen päivää tiistaina 12. helmikuuta. Ohjelmassa on viittomakielelle tulkattu opastus Meirän kaupunki -näyttelyyn kello 16.30-17.30. Meirän kaupunki kertoo tehdaskaupungin työväen elämästä 1900-luvun eri vuosikymmenillä. Näyttelyssä voi tutustua esimerkiksi 1900-luvun alun työväen osuuskauppaan ja säästöpankkiin, eläytyä eri vuosikymmenten työympäristöihin tai astella 1900-luvun alkupuolen työväentalolle. Opastukselle ovat tervetulleita niin kuurot kuin kuulevatkin, kierrokselle on vapaa pääsy.

 

Werstaalla on vietetty Viittomakielen päivää vuodesta 2012 lähtien, jolloin Kuurojen museo yhdistyi osaksi Werstasta. Perinteikkään Kuurojen museon kokoelmat on sijoitettu Tampereelle, mutta näyttelytoimintaa jatketaan edelleen Kuurojen liiton toimitiloissa Helsingin Valkeassa talossa. Valkeassa talossa on parhaillaan esillä Hyvä paha tekniikka -näyttely, joka kertoo teknologian vaikutuksesta viittomakieliseen yhteisöön Suomessa. Lisäksi Kuurojen museolla on verkkonäyttelyitä osoitteessa www.kuurojenmuseo.fi

 

Viittomakielen päivää vietetään suomalaisen kuurojenopetuksen perustajan ja suomalaisen viittomakielen isän Carl Oscar Malmin (1826-1863) syntymäpäivänä. Itsekin kuuro Malm kävi 1840-luvulla kuurojenkoulua Tukholmassa, minkä jälkeen hän perusti kotipaikkakunnalleen Porvooseen Suomen ensimmäisen kuurojenkoulun vuonna 1846. Koulussa kuuroja lapsia opetettiin viittomakielellä sekä kirjoitetulla kielellä.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
helmikuu 12
Aika:
16:30 - 17:30
Tapahtumaluokka: