Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Työväenkirjallisuuden päivä

7.9.2019 klo 11:00 - 18:00

Vapaa pääsy!

 

Työväenkirjallisuuden päivän 10-vuotisjuhlavuoden teemana on MAMMONA. Rahan, voittojen, varallisuuden ja jatkuvan talouskasvun tavoittelu on jo pitkään polkenut alleen inhimilliset ja ympäristöarvot, eikä radikaalia muutosta ole näköpiirissä. Mihin ahneus ja mammonan palvonta johtavat? Miten mammona ilmenee nyky-yhteiskunnassa, kirjallisuudessa, tavallisen ihmisen arjessa?

 

Tapahtuman avaa opetusministeri Li Andersson, avajaiset Galleria Bertelissä kello 11 alkaen.

 

Luvassa on kirjailijahaastatteluja, esitelmiä, keskusteluja ja lukutuokioita sekä monipuolinen kattaus mammona-aiheista kauno- ja tietokirjallisuutta.

 

Seppo Puttonen haastattelee ”lähiökirjailija” Noora Vallinkoskea. Tutkija Lea Rojola luennoi Maria Jotunista ja rahasta. ”Upporikasta ja rutiköyhää?” -paneelissa keskustelevat tutkijat Hanna Kuusela ja Matti Tuomala sekä toimittaja-tietokirjailija Tuomas Muraja. Esiintymään saapuvat myös mm. kirjailijat Antti Kivimäki, Ismo Puhakka, Kai Sadinmaa, Antje Rávic Strubel ja Maarit Verronen.

 

Päivätapahtuman jälkeen kello 18 järjestetään iltaklubi yhteistyössä Laulu ottaa kantaa -hankkeen kanssa. Paikkana on ravintola Artturi ja pääesiintyjänä Hannu Salama & Vapaat Radikaalit.

 

Työväenkirjallisuuden päivän kummeina toimivat kansanedustajat Jukka Gustafsson ja Anna Kontula.

 

Katso koko ohjelma täältä

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
7.9.2019
Aika:
11:00 - 18:00
Tapahtumaluokka: