Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Työväenkirjallisuuden päivä

syyskuu 1

Työväenkirjallisuuden päivä ruotii tänä vuonna vapautta, vastuuta ja vallankumousta. Tapahtuma järjestetään Tampereen Työväenmuseo Werstaalla lauantaina 1.9. klo 11–18. Käsittelyyn nousevat niin vuoden 1918 mysteerit kuin monet nykyajan haasteet.

Tapahtuma on pääsymaksuton ja se käynnistyy avajaisilla, jonka pääpuhujaksi on kutsuttu presidentti Tarja Halonen. Avajaisissa jaetaan myös Työväenkirjallisuuden päivän järjestämän kirjoituskilpailun palkinnot sekä julkistetaan antologia, joka on koottu kilpailutekstien parhaimmistosta. Tuomariston arvion esittää kirjailija Anneli Kanto.

Päivän aikana on mahdollista seurata sekä tieto- että kaunokirjallisia keskusteluja, kirjailijahaastatteluja, esitelmiä, musiikkinäytteitä ja lavarunoutta. Paneelikeskustelu ”Vallan veriteot 1918” kokoaa yhteen merkittäviä historiantuntijoita, kuten Jukka Kekkosen ja Sari Näreen. Sisällissotaa nykykirjailijoiden silmin luodataan Seppo Puttosen vetämässä paneelissa, jota tähdittää mm. Heidi Köngäs. Naiskuoro Tellus esittää osia liikkuvasta kuoroteoksesta Susinartut. Ossi Nymanilta kysytään, uudistiko Röyhkeys työläisromaanin. Susinukke Kosola – tai ainakin hänen runonsa puhuja – väittää, ettei ”kukaan halua olla vapaa vaan totuuden kahleet” (Varisto). Ja paljon paljon muuta.

Tutustu Työväenkirjallisuuden päivän aikatauluihin tästä.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 1
Tapahtumaluokka: