Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Työelämän myytit ja tulevaisuuden haasteet -yleisöluento

28.9.2017 klo 17:00 - 18:00

Onko maassamme käynnissä työelämän radikaali murros? Uhkaako työnteon muutos suomalaisten toimeentuloa ja hyvinvointia? Tampereen yliopiston sosiologian yliopistonlehtori Pasi Pyöriä kääntää työelämään liittyviä myyttejä päälaelleen ja tarkastelee suomalaisen työn tulevaisuutta. Sata sanaa vapaudesta -luentosarjan aloittava esitelmä on kaikille avoin ja maksuton.

Työn tekemisen uskotaan olevan murroksessa. Julkisuudesta tutun käsityksen mukaan työelämä on muuttunut aiempaa epävarmemmaksi ja työurat silpuksi. Myös keikkatöiden ja pakkoyrittäjyyden sanotaan olevan yhä yleisempää. Suomalaisen työelämän tunteva Pyöriä osoittaa, että monet tosina pidetyt ilmiöt eivät saa tukea tilastoista. Työelämässä on aina riittänyt epävarmuutta ja on hätiköityä väittää, että pätkä- ja silpputyöt olisivat leimallisesti nykyajan ilmiö.

Pasi Pyöriä on yhteiskuntatieteiden tohtori, Tampereen yliopiston sosiologian dosentti ja yliopistonlehtori. Suomalaista työelämää pitkään tutkinut Pyöriä on myös kiitetyn Työelämän myytit ja todellisuus -teoksen toimittaja (Gaudeamus 2017).  

Sata sanaa vapaudesta -luentosarjassa tarkastellaan suomalaista historiaa ja tulevaisuudennäkymiä erilaisten vapauksien ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Luennot johdattelevat 28.11. avattavan Vapauden museon teemoihin. Vapauden museo tarkastelee Suomen itsenäisyyden aikaa tavallisen kansan, vapauden ja yhdessä rakennetun Suomen näkökulmasta. Menneen lisäksi Vapauden museo herättää pohtimaan, millaisia vapauksia tämän päivän Suomessa kaivataan.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoa Työelämän myytit ja todellisuus -teoksesta on saatavilla julkaisijan verkkosivuilta.

 

Luentosarjan ohjelma

28.9. Työelämän myytit ja tulevaisuuden haasteet
YTT, Tampereen yliopiston sosiologian dosentti ja yliopistonlehtori Pasi Pyöriä. Pyöriän toimittama, kiitetty Työelämän myytit ja todellisuus -teos (Gaudeamus) julkaistiin keväällä 2017.

12.10. Tampereen lesboelämä 1900-luvulla
YTT, sukupuolentutkimuksen akatemiatutkija ja Tampereen yliopiston naistutkimuksen dosentti Tuula Juvonen.

19.10. Maansa jättäneet – suomalaiset Ruotsissa
Siirtolaisinstituutin tietopalvelupäällikkö ja kasvatustieteen lisensiaatti Jouni Korkiasaari.

9.11. 1900-luku – suomalaisen lapsuuden vuosisata
FT, Turun yliopiston kulttuurihistorian dosentti Kirsi Tuohela.

16.11. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken?
Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden Hyvän sään aikana -työryhmä, jonka samanniminen kirja julkaistaan lokakuussa 2017.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
28.9.2017
Aika:
17:00 - 18:00
Tapahtumaluokka: