Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tehtaantyttö Hilma -lastenkierros

kesäkuu 3 klo 11:00 - 11:45

Koko perheelle sopivalla kierroksella kuljetaan tehtaantyttö Hilman matkassa. Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Kierroksella mitataan hyppimällä pisintä tehdassalia tai kokeillaan, kuinka moni mahtuu tehtaalaisasuntoon.

Kesto 45 min.

Opastukselle on vapaa pääsy.

Lähtöpaikka Väinö Linnan aukio.

 

Kierrokset järjestetään yhteistyössä Finlaysonin alueen kiinteistöt omistavan työeläkeyhtiö Varman kanssa, mikä mahdollistaa vapaan pääsyn kierroksille.

 

Turvallisuus
Jotta opastukset voidaan järjestää turvallisesti, kierrokselle voi osallistua enintään 25 henkilöä. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Kierroksilla on noudatettava myös 1-2 metrin turvaväliä. Jos sinulla on flunssan oireita, tulethan kierrokselle jonain toisena ajankohtana. Kaikki kierrokset järjestetään ulkotiloissa, joten varauduthan sään mukaan.

 

Finlayson 200 vuotta
Finlaysonin alue täyttää tänä vuonna 200 vuotta. Skotlantilainen James Finlayson perusti tehtaan vuonna 1820. Puuvillatehdas oli aikoinaan Suomen suurin tehdas ja työntekijöitä oli enimmillään 1900-luvun alussa yli 3000. Lankojen ja kankaiden valmistus alueella päättyi vuonna 1995. Nyt vanhat tehdasrakennukset palvelevat jälleen 3000 ihmisen työpaikkana,

 

Finlaysonin juhlavuonna ilmaisia kesäopastuksia järjestetään ti-su 2.6.-30.8. Tehtaantyttö Hilma -kierroksen lisäksi on muun muassa Pumpuliplikkain perhekierros tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 15 sekä lauantaisin kello 13.

 

Katso koko kierrosohjelma tästä

tai museon tapahtumakalenterista

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
kesäkuu 3
Aika:
11:00 - 11:45
Tapahtumaluokka: