Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tehtaantyttö Hilma -lastenkierros

8.7.2020 klo 11:00 - 11:45

Lapsia kädet ylhäällä leikkimässä oppaan johdolla Väinö Linnan aukiolla

Koko perheelle sopivalla kierroksella kuljetaan tehtaantyttö Hilman matkassa. Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Kierroksella mitataan hyppimällä pisintä tehdassalia ja kokeillaan, kuinka hyvin nykyperhe mahtuisi entisaikojen tehtaalaisasuntoon.

Kesto 45 min.

Lähtöpaikka Väinö Linnan aukio.

Kierrokselle on vapaa pääsy. Ilmaiset kierrokset tarjoaa Finlaysonin alueen kiinteistöt omistava työeläkeyhtiö Varma.

 

Koronatilanteen vuoksi kierrokselle voi osallistua enintään 25 henkilöä. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Osallistumistarroja jaetaan Werstaan asiakaspalvelutiskiltä museon aulasta.

Kaikki kierrokset järjestetään ulkotiloissa, joten varauduthan sään mukaan.

 

Finlaysonin alue täyttää tänä vuonna 200 vuotta. Skotlantilainen James Finlayson perusti tehtaan vuonna 1820. Puuvillatehdas oli aikoinaan Suomen suurin tehdas ja työntekijöitä oli enimmillään 1900-luvun alussa yli 3000. Lankojen ja kankaiden valmistus alueella päättyi vuonna 1995. Nyt vanhat tehdasrakennukset palvelevat jälleen 3000 ihmisen työpaikkanaja alue on vireä kulttuurin ja liike-elämän keskus.

Finlaysonin juhlavuonna ilmaisia kesäopastuksia järjestetään ti-su 2.6.-30.8. Tehtaantyttö Hilma -kierroksen lisäksi on muun muassa Pumpuliplikkain perhekierros tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 15 sekä lauantaisin kello 13.

 

Katso koko kierrosohjelma tästä

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
8.7.2020
Aika:
11:00 - 11:45
Tapahtumaluokka: