Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tampereen lesboelämä 1900-luvulla -yleisöluento

12.10.2017 klo 17:00 - 18:00

Miten Tampereella asuneet lesbot järjestivät elämäänsä aikana, jolloin homoseksuaaliset teot olivat rikollisia ja kuinka lakimuutos vaikutti heidän elämäänsä? Millaista oli elää lesbona silloin, kun homoseksuaalisuutta pidettiin sairautena? Entä miten Vagabondin, Tampereen ensimmäisen lesbo- ja homojärjestön perustaminen muutti kaiken – vai muuttiko sittenkään?

Sata sanaa vapaudesta -yleisöluentosarjan toisessa osassa käsitellään Suomen seksuaalista vapautumista. YTT, sukupuolentutkimuksen akatemiatutkija ja Tampereen yliopiston naistutkimuksen dosentti Tuula Juvonen tarkastelee aihetta 1900-luvun tamperelaisen lesboelämän näkökulmasta. Esitelmän päätteeksi on aikaa myös yleisön kommenteille ja kysymyksille. Maksuttoman luennon kesto on noin 1h.

Sata sanaa vapaudesta -luentosarjassa tarkastellaan suomalaista historiaa ja tulevaisuudennäkymiä erilaisten vapauksien ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Luennot johdattelevat 28.11. avattavan Vapauden museon teemoihin. Vapauden museo tarkastelee Suomen itsenäisyyden aikaa tavallisen kansan, vapauden ja yhdessä rakennetun Suomen näkökulmasta. Menneen lisäksi Vapauden museo herättää pohtimaan, millaisia vapauksia tämän päivän Suomessa kaivataan.

Lämpimästi tervetuloa!

Luentosarjan ohjelma

28.9. Työelämän myytit ja tulevaisuuden haasteet
YTT, Tampereen yliopiston sosiologian dosentti ja yliopistonlehtori Pasi Pyöriä. Pyöriän toimittama, kiitetty Työelämän myytit ja todellisuus -teos (Gaudeamus) julkaistiin keväällä 2017.

12.10. Tampereen lesboelämä 1900-luvulla
YTT, sukupuolentutkimuksen akatemiatutkija ja Tampereen yliopiston naistutkimuksen dosentti Tuula Juvonen.

19.10. Maansa jättäneet – suomalaiset Ruotsissa
Siirtolaisinstituutin tietopalvelupäällikkö ja kasvatustieteen lisensiaatti Jouni Korkiasaari.

9.11. 1900-luku – suomalaisen lapsuuden vuosisata
FT, Turun yliopiston kulttuurihistorian dosentti Kirsi Tuohela.

16.11. Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken?
Tampereen yliopiston journalistiikan opiskelijoiden Hyvän sään aikana -työryhmä, jonka samanniminen kirja julkaistaan lokakuussa 2017.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
12.10.2017
Aika:
17:00 - 18:00
Tapahtumaluokka: