Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Talvilomaviikko Werstaalla

helmikuu 23 - maaliskuu 3

Talvilomalla tapahtuu Finlaysonin alueella ja Työväenmuseo Werstaalla! Luvassa mm. mukavia opastettuja kierroksia, askartelua, Pehmolelujen yö museossa, satutuokioita, piirustusjumppaa ja paljon muuta.

Vapaa pääsy.

Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
Finlaysonin alue
33210 Tampere

OHJELMA:

Lasten oma puuhapaja 23.2.-3.3.

Työväenmuseo Werstaan pajalla askarrellaan talvilomalla hauskoja sätkynukkeja. Pajalla on myös puuhapiste, jossa saa piirtää, värittää ja leikkiä mielensä kyllyydestä. Maksuton omatoimipaja on avoinna museon aukioloaikoina klo 11–18.

———-

Lauantai 23.2.

Koko perheen kierros Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon klo 15.

Kierros vie matkalle 1900-luvun tehdaskaupungin työväen elämään. Samalla kurkistetaan mm. 1900-luvun alun osuuskauppaan ja työväentaloon sekä tutustutaan erilaisiin ammatteihin. Höyrykonemuseossa käydään katsomassa Finlaysonin jättiläismäistä höyrykonetta, jossa on mahtava yli kahdeksanmetrinen vauhtipyörä sekä paljon jänniä vimpaimia. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia, vapaa pääsy!

———-

Sunnuntai 24.2.

Koko perheen kierros Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon klo 15.

———-

Tiistai 26.2.

Tehtaantyttö Hilman matkassa -opastettu kierros lapsille klo 14.

Lasten omalla museokierroksella tehtaantyttö Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Toiminnallisella kierroksella tutustutaan Finlaysonin vanhaan tehtaaseen ja mm. hypitään ruutua sekä kokeillaan, kuinka moni mahtuu tehtaalaisasuntoon. Kierros pohjautuu Hilma ja pumpulitehdas, Lasten Finlayson -kulttuuriraittiin. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia, vapaa pääsy!

———-

Keskiviikko 27.2.

Lasten Finlayson: Pehmolelujen yö Werstaalla.

Werstas ja Täti Taikakynä kutsuvat kaikenkarvaiset ja -kokoiset pehmolelut yökylään!

Lapset voivat jättää pehmolelunsa yön yli museolle ja noutaa nämä takaisin kotiin seuraavana päivänä. Pehmolelujen yöllisistä seikkailuista kootaan valokuvanäyttely, joka on esillä Werstaalla torstaina 28.2. Huom. Leluihin on merkittävä omistajan nimi!

Täti Taikakynä: Iltasatuja ja pehmolelujen kuntotarkastusta klo 11–14.

Täti Taikakynän kuvitetut satutuokiot alkavat kello 11 ja klo 13. Tarinatuokion kesto 30 min. ”Iltasatujen” välissä ja jälkeen museolle jääville pehmoleluille tehdään lyhyt kuntotarkastus ja lapset saavat kertoa pehmolelukaveristaan. Huomaathan, että pehmolelun voi jättää yöksi museolle ilman satutuokioon osallistumista

———-

Torstai 28.2.

Pehmolelujen nouto klo 12–18.
Yökyläilemässä olleen pehmolelun voi tulla noutamaan museolta torstaina kello 12 alkaen.

Pehmolelujen yö -näyttely klo 12–18.
Pehmolelujen noutopaikan yhteydessä oleva ainutlaatuinen valokuvanäyttely kertoo mitä pehmolelut ovat museolla yön aikana puuhailleet. Tule katsomaan, bongaatko oman lelukaverisi valokuvista.

Tehtaantyttö Hilman matkassa -opastettu kierros lapsille klo 14.

———-

Perjantai 1.3.

Lasten Finlayson: Piirustusjumppaa! klo 11 ja klo 13.

Täti Taikakynän hilpeän hauskassa ja leikkisässä piirustusjumppatuokiossa taikakynäillään ja liikutaan yhdessä! Ohjaajana satutaiteilija Täti Taikakynä. Lapset osallistuvat aikuisen seurassa piirustusleikkituokioon. Kesto 40 min. Ikäsuositus yli 3-vuotiaille. Osallistuminen ei vaadi erityisvarustusta.

———-

Lauantai 2.3.

Koko perheen kierros Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon klo 15.

———-

Sunnuntai 3.3.

Koko perheen kierros Meirän kaupunkiin ja Höyrykonemuseoon klo 15.

———-

Yhteistyössä
Työväenmuseo Werstas
Iloilo Tuotantopalvelut Minna Männistö/ Täti Taikakynä
Finlaysonin alue

www.finlaysoninalue.fi
http://www.werstas.fi

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
helmikuu 23
Loppuu:
maaliskuu 3
Tapahtumaluokka: