Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Taiteilijatapaaminen/Komuutti: Videoteos ”Anni”

5.10.2018 klo 17:00 - 18:00

Kuvataiteilija Suvi Nurmen videoteos ”Anni” (2018)  kertoo punaorvon kohtalosta sisällissodan jälkeen. Anni oli kaksivuotias, kun hänet sijoitettiin kasvattilapseksi Etelä-Pohjanmaalle naimattomien sisarusten pitämälle maatilalle. Oma isä oli kuollut vankileirillä, ja kymmenlapsisen tamperelaisperheen äiti joutui selviämään sisällissodan jälkeen yksinhuoltajana. Lapsista kolme vanhinta oli isän tavoin joutunut vankileirille, ja neljä nuorinta lasta sijoitettiin Isoonkyröön uusiin perheisiin, jotta he eivät enää saisi sosialistista kasvatusta.

Isoäidin tausta kiehtoi Nurmea jo lapsuudessa, mutta vasta aikuisena hän sai tietää Annin olleen punaorpo. Nurmi tutustui maatilan vintillä säilytettyihin kortteihin, joita Annin alkuperäinen äiti oli lähettänyt säännöllisesti jouluna ja syntymäpäivänä ja haastatteli myös sukulaisiaan.

 

Suvi Nurmi on 36-vuotias helsinkiläinen kuva- ja sanataiteilija. Hänen taiteensa koostuu pääasiassa paikkasidonnaisista teksti-installaatioista, ääniteoksista ja yhteisöllisistä työpajoista. Nurmen teoksia on nähty useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Hän valmistui maisteriksi Kuvataideakatemian paikka- ja tilannesidonnaisen taiteen koulutusohjelmasta vuonna 2011 ja on opiskellut lisäksi kotimaista kirjallisuutta ja suomen kieltä Helsingin yliopistossa.

Taiteilija on tavattavissa näyttelytilassa perjantaina 5.10. kello 17, vapaa pääsy, tervetuloa!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
5.10.2018
Aika:
17:00 - 18:00
Tapahtumaluokat:
,