Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sisällissodan muistot: Veljessodan kamppailevat kuvat

tammikuu 11 klo 17:00 - 18:00

Sisällissodan muistot -luentosarja alkaa VTT Olli Kleemolan esitelmällä sodan kuvista. Sisällissota jätti jälkeensä paljon valokuvia, joita kerättiin kuva-albumeihin sekä sodan jälkeen julkaistuihin kuvakirjoihin. Kuvien rooli sodan muistamisessa onkin ollut keskeinen. Luennolla kerrotaan, miten sotaa kuvattiin ja miten kuvien avulla on muisteltu vuotta 1918.

Suomen sisällissota kosketti koko kansaa sekä sodan aikana, että pitkään sen jälkeen. Kaikki eivät osallistuneet rintamatapahtumiin, mutta eivät silti välttyneet sodan arjelta. Sodan jälkeen voittajat kirjoittivat historiaa, eikä kaikista kokemuksista voinut edes puhua ääneen.

Miksi keväällä 1918 nähtiin nälkää? Miten sodasta palattiin työhön ja arkeen? Millainen oli sodasta annettu virallinen kuva? Kuinka läheisten kuolemaa käsiteltiin, entä miten sodan kokemuksia muistettiin ja muisteltiin?

Työväenmuseo Werstaan Sisällissodan muistot: 1918 kuvissa, kirjoissa ja muistissa -luentosarja käsittelee sisällissodan kokemuksia ja muistoja arkipäivän näkökulmasta keväällä 2018, kun sisällissodasta tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
tammikuu 11
Aika:
17:00 - 18:00
Tapahtumaluokka: