Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Sisällissodan muistot: Elämää sisällissodan jälkeen

19.4.2018 klo 17:00 - 18:00

Sisällissodan muistot -luentosarjan päätösluennolla kuullaan  VTT Tiina Lintusen esitelmä hävinneen puolen elämästä sisällissodan jälkeisessä Suomessa. Erityisesti punaisten naisten kohtaloihin ja ajan henkeen keskittyvällä luennolla selviää mitä tapahtui välittömästi taisteluiden jälkeen ja millaiseksi punaisten arki muuttui pitemmällä aikavälillä.

Suomen sisällissota kosketti koko kansaa sekä sodan aikana, että pitkään sen jälkeen. Kaikki eivät osallistuneet rintamatapahtumiin, mutta eivät silti välttyneet sodan arjelta. Sodan jälkeen voittajat kirjoittivat historiaa, eikä kaikista kokemuksista voinut edes puhua ääneen.

Miksi keväällä 1918 nähtiin nälkää? Miten sodasta palattiin työhön ja arkeen? Millainen oli sodasta annettu virallinen kuva? Kuinka läheisten kuolemaa käsiteltiin, entä miten sodan kokemuksia muistettiin ja muisteltiin?

Työväenmuseo Werstaan Sisällissodan muistot: 1918 kuvissa, kirjoissa ja muistissa -luentosarja käsittelee sisällissodan kokemuksia ja muistoja arkipäivän näkökulmasta keväällä 2018, kun sisällissodasta tulee kuluneeksi 100 vuotta.

Luentosarja järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa.

Huom. Paikalla kannattaa tulla ajoissa. Luentosalissa on tilaa noin sadalle ensimmäiselle.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
19.4.2018
Aika:
17:00 - 18:00
Tapahtumaluokka: