Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Naisten päivä Werstaalla: Myytti naisten työstä

maaliskuu 8 klo 13:00 - 14:30

Tavallisen tarinan mukaan naiset astuivat joukolla työelämään toisen maailmansodan aikana. Rankka tehdastyö oli säännöllistä kokopäivätyötä, joka takasi leivän pöytään. Suomalainen mies ja nainen esitetään usein varhain tasa-arvoisina kumppaneina niin työelämässä kuin äänioikeutettuinakin.

Tasa-arvoisen sankarityöläisen pintaa raaputettaessa löytyy kuitenkin myös toisenlaisia tarinoita. Naiset olivat olleet tehtaissa töissä jo pitkään ennen sotaa, eikä sukupuolten tasa-arvo toteutunut työpaikoilla. Naiset olivatkin 1900-luvun alun alipalkattuja pätkä- ja osa-aikatyöläisiä, jotka voitiin helposti irtisanoa suhdanteiden mukaan, ja joiden työstä saama palkka ei usein riittänyt elämiseen.

Naistenpäivänä muistamme tehdastyötä 1920- ja 1930-luvuilla tehneitä naisia sekä työelämän epätasa-arvoa. Ohjelmassa on juhlapuhe ja draamallinen esitys. Esitys on koottu Tampereella ja Nokialla tehtaissa töissä olleiden naisten kertomuksista. Kaikki esityksessä käytetty aineisto on peräisin Tampereella sijaitsevan Kansanperinteen arkiston kokoelmista.

Ohjelman päätteeksi kahvitarjoilu ja Työväenmuseon ystävien järjestämä ruusujen jako. Vapaa pääsy.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
maaliskuu 8
Aika:
13:00 - 14:30