paasylippu

Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Museoiden yö

toukokuu 20

Museoiden_yo_2017_artikkeli

Tampereen museoissa on tuttuun tapaan ohjelmaa koko illan ajan. Myös Werstas pitää ovensa auki Museoiden yön kunniaksi. Ohjelmassa on jännittäviä kierroksia höyrykoneen alaisiin huoltotiloihin ja Oman liikkeen leivissä -näyttelyyn, kirja- ja rompekirppis sekä työpajoja kaiken ikäisille. Illan aikana nähdään myös museokirjapaino toiminnassaan ja Röökipaikka -yhtyeen keikka. Tervetuloa!

Museoiden yön ohjelma:

18.00–22.00
Kirja- ja rompekirppis
Myynnissä poistotavaraa ja -rekvisiittaa sekä laatukirjallisuutta edulliseen hintaan.

18.00, 18.30, 19.00, 22.30 ja 23.00
Visiitti Höyrykoneen alle
Jännittävä käynti höyrykoneen alaisiin huoltotiloihin. Tänne ei ihan joka päivä pääse. Kierrokselle mahtuu 12 henkeä. Vuoronumerot Werstaan asiakaspalvelusta klo 17.30 alkaen. Vain 1 numero per asiakas. Ei heikkohermoisille, pienille lapsille tai hengitystieongelmista kärsiville. Kesto noin 20min.

18.00–21.00
Työpajoja kaiken ikäisille

Paperinukkeaskartelua
Lapsille ja lapsenmielisille avoimessa työpajassa askarrellaan nostalgisia paperinukkeja.

Kenen kassia kannat? -työpaja
Työpajassa koristellaan kangaskasseja vanhoilla E-liikkeen etiketeillä. Sommittelutaitojaan pääsee kokeilemaan joka omaan ja tai museon kangaskassiin.

18.00–19.00
Kohti tulevaisuuden museota -tv-dokumentin ennakkoesitys

Museot mielletään historian säilyttäjiksi, mutta ne ovat myös tulevaisuuden ennustajia. Museoiden tulevaisuutta pohtivan dokumentin ennakkoesitys auditoriossa. Dokumentissa on mukana mm. Suomen pelimuseo, Muumimuseo, Tampereen museoiden kokoelmakeskus ja erilaiset vapaahtoistyön muodot. Toimittaja: Minna Joenniemi. Ohjaus: Tuula Viitaniemi. Tuottaja: Jouni Tulonen. Tuotanto: Yle kulttuuri ja viihde. Dokumentti televisiossa: Yle Teema ke 24.5. klo 20.

19.30–20.30
Kohti tulevaisuuden museota -keskustelu
Toimittaja Minna Joenniemi selvittää, millaiseen tulevaisuuteen museot ovat matkalla ja onko museoita tulevaisuudessa. Hän on kutsunut auditorion pöydän ääreen ajatusten vaihtoon tulevaisuuden näkijöitä ja museoiden ammattilaisia Tampereelta.

Keskustelijoina:

Kalle Kallio, museonjohtaja, Työväenmuseo Werstas
Sanni Pöntinen, kehityspäällikkö, Tampereen kaupunki
Teemu Ahola, kokoelmapäällikkö, Tampereen museot
Tuija-Liisa Soininen, kulttuuriympäristöyksikön päällikkö, Tampereen museot
Silja Korkeamäki, FM, pelimuseon korkeakouluharjoittelija kesällä 2016
Juha Merta, Tampereen taiteilijaseuran puheenjohtaja

19.00–21.00
Museokirjapaino avoinna.
Painokoneet käynnissä, tule tutustumaan perinteisen kirjapainon toimintaan.

20.00 ja 21.00
Opastuksia Oman liikkeen leivissä näyttelyyn
Kierroksilla tutustutaan suomalaisen kulutusyhteiskunnan vaiheisiin sekä edistysmielisen osuustoimintaliikkeen historiaan. Kesto 45 min.

22.00
Röökipaikka
Lauluja oravanpyörästä, riistäjistä, lakkoilusta ja palkan riittämättömyydestä. Röökipaikka on globaalin työväenluokan ja punk-rockin kapinahengen sanansaattaja. Kesto noin 45 min.

 

Työveänmuseo Werstas on yksi nuorille suunnatun Museoiden yön rastiradan kohteista. 20 ensimmäistä rastipassin täyttänyttä palkitaan yllätyspalkinnolla. Passeja on saatavilla rasteilta kello 18 alkaen. 

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
toukokuu 20