Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Muistoja Finlaysonilta -tarinakierros

1.8.2020 klo 15:00 - 16:30

Tarinakierros, joka perustuu tehtaalta eri aikoina kerättyyn muistitietoon. Tehdas oli oma maailmansa, kaupunki kaupungin sisällä, ja finlaysonilaiset muodostivat oman yhteisönsä. Finlaysonilla oli tuhansia työntekijöitä, jotka vuosikymmenten ajan kehräsivät, kutoivat, värjäsivät ja ompelivat Tammerkosken rannalla kohoavissa valtavissa tehdassaleissa. Vaikka työ oli raskasta, tehtaalaisuudesta oltiin myös ylpeitä ja arjen keskellä huumorikin kukki.

Kesto 1,5 tuntia.

Lähtöpaikka Väinö Linnan aukio.

Opastukselle on vapaa pääsy. Juhlavuoden maksuttomat kierrokset tarjoaa alueen kiinteistöt omistava työeläkeyhtiö Varma.

Koronatilanteen vuoksi huomioitavaa:
Kierrokselle voi osallistua enintään 25 henkilöä. Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen Werstaan asiakaspalvelutiskillä museon aulassa. Kierroksilla on noudatettava myös 1-2 metrin turvaväliä. Jos sinulla on flunssan oireita, tulethan kierrokselle jonain toisena ajankohtana. Kaikki kierrokset järjestetään ulkotiloissa, joten varauduthan sään mukaan.

Finlaysonin alue 200 vuotta
Finlaysonin alue täyttää tänä vuonna 200 vuotta. Skotlantilainen James Finlayson perusti tehtaan vuonna 1820. Puuvillatehdas oli aikoinaan Suomen suurin tehdas ja työntekijöitä oli enimmillään 1900-luvun alussa yli 3000. Lankojen ja kankaiden valmistus alueella päättyi vuonna 1995. Nyt vanhat tehdasrakennukset palvelevat jälleen noin 3000 ihmisen työpaikkana ja alue on vireä kulttuurin ja liike-elämän keskus.

Finlaysonin juhlavuonna ilmaisia kesäopastuksia järjestetään ti-su 2.6.-30.8. Muistoja Finlaysonilta -kierroksen lisäksi on muun muassa Finlaysonin rakennusperintöä -kierros torstaisin kello 15 ja Väinö Linnan jäljillä -kierros perjantaisin kello 15.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
1.8.2020
Aika:
15:00 - 16:30
Tapahtumaluokka: