Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lasten Finlayson: Lasten Werstas

12.10.2019 klo 11:00 - 13.10.2019 klo 16:00

Syyslomaviikko alkaa Werstaalla iloisella koko perheen tapahtumalla!

Lasten Werstaalle on vapaa pääsy!

Ohjelmassa molempina päivinä:

 

11.30

Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkeli: TosiSatu

TosiSadussa improvisaationäyttelijät toteuttavat teatterin keinoin lapsien villeimmätkin toiveet ja näin kertovat täysin lasten ehdoilla valmistettuja tarinoita.
Esityksissä voidaan seikkailla avaruudessa, karkkimaassa, Joulupukin pajalla – tai ihan missä vain! Vain lasten mielikuvitus on rajana, sillä tämän esityksen tekemiseen saa osallistua myös yleisö. Pienet tarinankertojat pääsevät nimittäin vaikuttamaan siihen, millaisia hahmoja lavalla nähdään, missä he käyvät ja mitä puuhailevat. Jokainen esitys on siis uusi ensi-ilta!

Esityksen kesto n. 30-40 minuuttia
Sallittu koko perheelle

TosiSatu on 20-vuotiaan Tampereen Improvisaatioteatteri Snorkkelin oma, täysin lapsille tehty improvisaatioformaatti. TosiSatu on ilahduttanut Särkänniemen kävijöitä kesällä 2016 ja TosiSatu-esityksiä on nähty myös lukuisissa päiväkodeissa, kouluissa ja kirjastoissa.

 

12.30-13.30

Vanhan ajan pyykinpesu -paja

Miten pyykit pestiin ennen pyykkikoneiden yleistymistä? Kuinka pyykkilautaa oikein käytettiin? Tule kokeilemaan, miten pyykki pestiin ennen vanhaan käsin. Mukana museon vapaaehtoiset Museosakista. Bertel-sali.

 

14.00 ja 15.00

Koko perheen lorukierros Lastentarhanopettajien tarina -näyttelyyn

Millaista lastentarhassa oli sata vuotta sitten? Mitä lapset leikkivät ja miten heitä opetettiin hyviksi kansalaisiksi? Mitä ruokaa tarhassa syötiin ennen vanhaan? Entä muistatko kuinka appilan pappilan papupata pankolla kiehuu? Koko perheelle sopivalla kierroksella leikitään yhdessä ja samalla tutustutaan päiväkotien historiaan. Kesto 30 min. Lähtö näyttelykerroksen aulasta.

 

Koko päivän 11-16 avoinna:

Toimintapisteet Bertel-salissa: tee oma pyykkipoikaeläin, valmista hauskat lorukortit ja kokeile vanhan ajan ruutuhyppelyä

Satumetsä Paja-tilassa: askartellaan syksyn lehtiä sekä satuhahmoja taianomaiseen satumetsään puun oksille tai sammalten kätköihin

 

 

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
12.10.2019 klo 11:00
Loppuu:
13.10.2019 klo 16:00
Tapahtumaluokka: