Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansa elää näyttämöllä!

11.9.2020 klo 11:00 - 6.1.2021 klo 18:00

 

Werstaalla juhlitaan Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotista taivalta. Kansa elää näyttämöllä! -juhlanäyttely kertoo työväenteatterin kehitysvaiheista sekä nykyisistä teatterintekijöistä. Näyttelyn ovat käsikirjoittaneet teatterihistorioitsija Mikko-Olavi Seppälä ja teatteriohjaaja Janne Saarakkala ja sen on visualisoinut lavastaja ja pukusuunnittelija Paula Koivunen. Näyttely on ollut esillä aiemmin tänä vuonna Teatterimuseossa Helsingissä.

 

Näyttely rakentuu Werstaalla kahteen tilaan: Kansa näyttämöllä -huoneessa on esillä historiallinen katsaus työväenteattereiden kehitykseen 1800-luvulta nykypäivään. Tavallisen kansan teatteriharrastus on 1800-luvulta lähtien synnyttänyt satoja harrastaja- ja ammattiteattereita. Omat teatterit antoivat työläisille mahdollisuuden tehdä ja nähdä myös sellaisia esityksiä, joissa käsiteltiin heille tärkeitä kysymyksiä.

 

Werstaan päänäyttelyn työväentalon salissa keskitytään työväenteattereiden nykypäivään. Teatterin lumo -osuus esittelee viisi teatterintekijää, jotka toimivat aktiivisesti TNL:n jäsenteattereissa. He ovat eri puolilta Suomea, eri ikäisiä, osa harrastajia, osa ammattilaisia. He kertovat intohimostaan, siitä mikä toiminnassa on heille merkityksellistä ja mikä on teatterin taika.

 

Näyttely kuuluu Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlatapahtumiin ja sitä ovat tukeneet Riihi säätiö ja Kansan Sivistysrahasto.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
11.9.2020 klo 11:00
Loppuu:
6.1.2021 klo 18:00
Tapahtumaluokka: