Työväenmuseo

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Eespäin 1919

helmikuu 15 klo 11:00 - toukokuu 5 klo 18:00

Näyttely Eespäin 1919 kertoo opinhaluisen työväestön elämästä 1920- ja 1930-luvulla valokuvin ja äänimaisemin.

Sisällissodan jälkeen vuodesta 1919 lähtien alkoi työväestön elämä vähän kerrassaan palautua normaaliksi. Vasta itsenäistynyt, vaurastuva Suomi tarvitsi työntekijöitä uutta ja parempaa maata rakentamaan. Vaikka työväki kärsi sotatraumoista ja sekasortoisista jälkiselvittelyistä, nousi se ahdingostaan ja katsoi eteenpäin.

Kaikenlaisesta sivistykseen tähtäävästä toiminnasta tuli tärkeä osa työväen vapaa-aikaa. Yleinen oppivelvollisuus saatiin Suomeen vuonna 1921, mikä avasi aivan uudenlaisia mahdollisuuksia työläislapsille. Lukupiirit, kurssit ja työväenopistot auttoivat työläisiä hankkimaan itselleen tarpeellista koulutusta ja tietoa maailmasta. Tärkeä tekijä oli myös vuonna 1919 perustettu Työväen Sivistysliitto, joka otti tehtäväkseen työväen sivistystoiminnan kehittämisen ja ylläpitämisen.

Eespäin 1919 -valokuvanäyttely kertoo sotien välisen ajan vaikeuksista ja niiden ylittämisestä koulutuksen, urheilun ja yhteistyön voimin. Näyttelyn ainutlaatuinen kuvamateriaali on peräisin Työväenmuseo Werstaan, Työväen Arkiston ja Kansan Arkiston kokoelmista.

Tarkemmat tiedot

Alkaa:
helmikuu 15 klo 11:00
Loppuu:
toukokuu 5 klo 18:00
Tapahtumaluokka: