Museo suljettu 2.12.-21.12.2020

Pirkanmaan heikentyneen koronatilanteen vuoksi Werstaan näyttelyt ovat suljettuina 2.12.-21.12.2020.

Museokauppa Werstaan aulassa palvelee ma-pe klo 9-16.

Tiedotamme museon avaamisen aikatauluista myöhemmin sekä verkkosivuillamme että sosiaalisen median kanavissamme.

 

 

 

Poikkeuksia aukioloaikoihin joulukuussa

Joulujuliste, joulupukki kävelee lumessaMuseo on suljettu itsenäisyyspäivänä sunnuntaina 6.12.
sekä jouluna torstaista lauantaihin 24.-26.12.2020.

Museo on avoinna uudenvuodenaattona torstaina 31.12. kello 11-16.

Museo on suljettu uudenvuodenpäivänä perjantaina 1.1.2021.

 

Muina päivinä museo on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 11-18.

 

Werstas on mukana Finlaysonin Joulussa:
Museossa on luettavissa Väinö Linnan joulutarinoita Muistoja Finlaysonilta -näyttelyssä 1.12.2020-6.1.2021. Tarinat on julkaistu alunperin Työväen Joululehdessä 1960 ja 1962 sekä Finlaysonin henkilökuntalehti Yhdyslangassa vuonna 1955. Yksi tarinoista on Täällä Pohjantähden alla -romaanista pois jätetty kohtaus, joka kertoo jouluaaton vietosta Pentinkulman pappilassa ja Koskelan torpassa vuonna 1917.

Tarinat julkaistaan joulukuussa myös museon YouTube-kanavalla.

Yläkuva: Kulutusosuuskuntien Keskusliiton KK:n joulujuliste 1900-luvun puolivälistä, kuvittaja tuntematon. Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.

Sateenkaarihistoriakuukausi alkaa Werstaalla pienoisnäyttelyllä miesparin koskettavasta rakkaustarinasta

 

Tiedote

 

Marraskuussa vietetään Sateenkaarihistoriakuukautta koko Suomessa. Työväenmuseo Werstaalla tänään avautuva Martti rakkaani -pienoisnäyttely kertoo miesparin 1950-luvulla alkaneesta rakkaustarinasta. Näyttely on esillä vuoden 2021 loppuun saakka.

 

Martti ja Uolevi tapasivat vuonna 1956 Helsingissä ravintola Royalissa, joka oli homomiesten suosima kohtauspaikka. Martti työskenteli merillä, eivätkä he voineet tavata toisiaan usein. Suhde oli myös pidettävä salassa, koska homoseksuaalisuus oli tuolloin voimassa olleen rikoslain mukaan rangaistavaa. Miehet pitivät yhteyttä toisiinsa 2000-luvulle asti Uolevin kuolemaan saakka.

 

Martin ja Uolevin suhteesta on säilynyt kuusikymmentä Uolevin kirjoittamaa rakkauskirjettä vuosilta 1956-1961. Pienoisnäyttelyssä on esillä otteita kirjeistä sekä nähtävillä ja kuunneltavissa yksi kokonainen kirje kesältä 1958 Uolevi kirjoittaa siinä kaipuustaan sekä haaveistaan yhteisestä kodista.

 

Homoseksuaalisuus poistettiin Suomen rikoslaista eli dekriminalisoitiin puoli vuosisataa sitten vuonna 1971. Lakiin kirjattiin kuitenkin edelleen niinsanottu kehotuskieltopykälä, minkä mukaan homoseksuaalisiin tekoihin kehottaminen oli rikollista. Lisäksi suojaikäraja asetettiin 18 vuoteen, kun se heteroseksuaalisissa suhteissa oli tuolloin 16 vuotta. Homoseksuaalisuus säilyi tautiluokituksessa vuoteen 1981 asti.

 

Martti rakkaani -näyttelyn aineisto on Työväenmuseo Werstaan omasta sateenkaarikokoelmasta. Werstas on sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden tallentamisen valtakunnallinen vastuumuseo Suomessa ja sateenkaarihistoriaa on tallennettu Werstaalla 2000-luvun alusta lähtien. Ensimmäinen näyttely Vaarin paketti ja sateenkaarinappi oli esillä vuonna 2005.

 

Sateenkaarihistoriakuukautta vietetään nyt kolmatta kertaa marraskuussa. Kuukauden aikana museot, arkistot ja kirjastot nostavat esiin kokoelmistaan lesbojen, homojen bi- ja transihmisten historiaan liittyviä esineitä, valokuvia ja muita aineistoja, tarjoavat queer-opastuksia ja järjestävät erilaisia tilaisuuksia. Vetovastuu Sateenkaarihistoriakuukauden tapahtumien tiedottamisesta on tänä vuonna uudella Sateenkaarihistorian ystävät -yhdistyksellä yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan kanssa.

 

Lisätiedot
Työväenmuseo Werstas
yleisöpalvelupäällikkö Anne Lahtinen,
puh. 050 441 8692,
anne.lahtinen@tyovaenmuseo.fi

 

Lehdistökuvia

Täysikokoinen kuva avautuu klikkaamalla kuvaa.

 

Miespari laiturilla, taustalla meri. TYöväenmuseo Werstaan kokoelmat.

Martti ja Uolevi kesälomailivat sukulaisten huvilalla Vaasan saaristossa 1960-luvulla. Homoseksuaaliset suhteet piti usein salata jopa lähipiiriltä.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Martti laivan kannella 1950-luvulla. Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.

Martti M/S Gripsholmilla 1950-luvulla. Hän työskenteli Tukholman ja New Yorkin väliä seilanneella laivalla muun muassa tarjoilijana. Liikkuva työ piti miehen pitkiä aikoja pois Suomesta, eikä mahdollisuuksia Uolevin tapaamiseen löytynyt usein.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

 

Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8, Tampere

 

puh. 010 420 9220
www.tyovaenmuseo.fi

 

Avoinna ti-su 11-18
AINA VAPAA PÄÄSY

 

Sateenkaarihistorian ystävät ry aloittaa toimintansa

Sateenkaarihistoriakuukautta on vietetty Suomessa vuodesta 2018 lähtien marraskuussa. Kuukauden aikana museot, arkistot ja kirjastot nostavat esiin kokoelmistaan lesbojen, homojen bi- ja transihmisten historiaan liittyviä esineitä, valokuvia ja muita aineistoja, tarjoavat queer-opastuksia ja järjestävät erilaisia tilaisuuksia. Uusi Sateenkaarihistorian ystävät -yhdistys ottaa vetovastuun Sateenkaarihistoriakuukauden tapahtumien tiedottamisesta, vuonna 2020 yhteistyössä Työväenmuseo Werstaan kanssa.

 

”Sateenkaarihistoria ansaitsee oman toimijansa, jolla on tiivis suhde paitsi sateenkaariyhteisöön niin myös historiantutkimukseen ja muistiorganisaatioihin. Olen iloinen, että Sateenkaarihistoriakuukauttaa voidaan viettää jatkossa asialle omistautuneen ja asiantuntevan yhdistyksen johdolla”, toteaa toimintaa tähän asti yhdessä ihmisoikeusjärjestö Setan kanssa koordinoineen Kulttuuria kaikille -palvelun kirjoitusvapaalla oleva toiminnanjohtaja Rita Paqvalén.

 

Kulttuuria kaikille vastaanotti yhdessä Setan kanssa Suomen Queertutkimuksen Seuran vuoden 2019 pervoteko-palkinnon Sateenkaarihistoriakuukauden lanseeraamisesta ja koordinoinnista. Perustettu seura tulee jatkamaan yhteistyötä Sateenkaarihistoriakuukauden vakiintuneiden yhteistyökumppanien kanssa.

 

”Nyt avautuvan Sateenkaarihistoria-verkkopalvelumme kautta voimme välittää kootusti tietoa paitsi Sateenkaarihistoriakuukauden aktiviteeteista, myös muusta sateenkaarihistoriasta pitkin vuotta”, iloitsee yhdistyksen puheenjohtaja, dosentti Tuula Juvonen. Vuonna 2021 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun homoseksuaalisten tekojen rangaistavuus poistui rikoslaista, ja uusi yhdistys suunnittelee tapahtumia merkkivuoden huomioimiseksi. Yhdistyksen tavoitteena on myös lisätä tietoa Sateenkaarihistoriakuukauden viettämisestä kouluissa.

 

Yhdistyksen yhteistyökumppani Työväenmuseo Werstas järjesti vuonna 2005 ensimmäisenä suomalaisena museona sateenkaarihistoriaa esittelevän näyttelyn. Werstas on sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden tallentamisen valtakunnallinen vastuumuseo.

 

Yhdistykseen ovat tervetulleita liittymään sekä yksityishenkilöt että muut toimijatahot, jotka ovat kiinnostuneet sateenkaarihistorian edistämisestä. Lisätietoja yhdistyksestä ja siihen liittymisestä löytyy yhdistyksen kotisivuilta, osoitteesta www.sateenkaarihistoria.fi.

 

Lisätietoja:

Sateenkaarihistorian ystävät ry:n puheenjohtaja Tuula Juvonen, puheenjohtaja(at)sateenkaarihistoria.fi, 050-318 6105

Museonjohtaja Ulla Rohunen, ulla.rohunen(at)tyovaenmuseo.fi, 050-440 1157

 

Kuvia:

Vapautuspäivien mielenosoitus 1980 eduskuntatalon portailla.

Kuva: Paula Kukkonen

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

Werstas tallentaa sateenkaarihistoriaa. Kokoelmaan kuuluu muun muassa kuvan miesparin kirjeenvaihtoa vuosilta 1956-1961. Rakkaustarinaan voi tutustua 3.11. lähtien Werstaalla Martti rakkaani -pienoisnäyttelyssä.
Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

 

Rakkaudenosoitus tasa-arvoiselle avioliittolaille 2014.

Kuvaaja: Salla Virtanen, Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

   

Maltti ja Valtti hauskuttavat Lasten Werstas -tapahtumassa lauantaina 24.10.

Tiedote

 

Työväenmuseo Werstaalla Tampereella järjestetään lauantaina 24.10. kello 11-16 kuljetus-ja liikenneaiheinen koko perheen tapahtuma. Lasten Werstas -tapahtuman ohjelman päätähtenä on lastenohjelmista tutut Maltti ja Valtti. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Television lastenohjelmista tutut liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti esiintyvät tapahtumassa kello 11 ja 13. Maltin ja Valtin esityksessä käsitellään hauskalla tavalla asioita liikenneturvallisuudesta ja ystävyydestä. Esityksen jälkeen on mahdollista päästä kaverikuvaan Maltin ja Valtin kanssa.

 

Ohjelmassa on kuljetusaiheisia lastenohjelmia ja videoita Kuljetushommia ennen ja nyt -näytöksessä kello 12 ja 14. Näytöksessä tutustutaan muun muassa hinausauton kuljettajan, koneenkuljetusrekan kuljettajan ja linja-autonkuljettajan työhön.

 

Museossa on lisäksi omatoiminen rekisterikilpisuunnistus koko tapahtumapäivän ajan. Museon esineistä ja kuvista voi bongailla rekisterikilpiä ja suunnistukseen osallistujat saavat palkinnoksi pienen yllätyksen museon aulasta. Näyttelykerroksen Pajalla on myös autoaiheisia askarteluohjeita mukaan otettavaksi.

 

Lasten Werstas on osa Kuljetusväen matkassa -näyttelyn oheisohjelmaa. Näyttelyyn on tapahtumapäivänä myös opastettu kierros kello 15. Kuljetusväen matkassa kertoo työn muutoksesta satamissa, maanteillä ja lentokentillä sekä työntekijöiden toiminnasta parempien työolojen puolesta. Näyttely on tuotettu yhteistyössä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n kanssa.

 

Tapahtumassa on huomioitu turvavälit ja osallistujamäärää on rajoitettu puoleen normaalista. Museon yleisötiloissa on mahdollisuus käsien desinfiointiin ja pintoja pyyhitään tehostetusti.

 

Lisätiedot:

Työväenmuseo Werstas,

yleisöpalvelupäällikkö Anne Lahtinen,

puh. 050 441 8692 tai

anne.lahtinen@tyovaenmuseo.fi

 

Lehdistökuvia

Liikennepuistokonstaapelit Maltti ja Valtti esiintyvät tapahtumassa kello 11 ja 13.

Kuva: Liisa Karling

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Kuljetusväen matkassa -näyttelyssä voi tutustua myös siihen, mitä kaikkea Suomen maanteillä kuljetetaan.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Linja-autojen pienoismalleja Kuljetusväen matkassa -näyttelyssä.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8, Tampere

 

puh. 010 420 9220
www.tyovaenmuseo.fi

 

Avoinna ti-su 11-18
AINA VAPAA PÄÄSY

 

Ohjeita museokäynnille

Tervetuloa kulttuurielämysten pariin Werstaalle!

 

Huomioithan koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seuraavia asioita:

 

Jos huomaat itsessäsi flunssan oireita, siirräthän käyntisi johonkin toiseen ajankohtaan.

 

Huolehditaan käsihygieniasta. Museon tiloissa on käsidesiä, käsienpesupaikat löytyvät wc-tiloista.

 

Pidetään turvaväli 1-2 metriä toisiin ihmisiin. Werstaalla on näyttelytilaa laajalti, jos jossain kohdassa on vilskettä, tutustu johonkin toiseen näyttelyyn tai kohteeseen ensin.

 

Aivastetaan ja yskitään kertakäyttönenäliinaan tai sen puuttuessa hihan yläosaan.

 

Jos asioit museokaupassamme, suosi korttimaksua käteisen sijasta.

 

Näyttelyiden kosketusnäyttöjä voi käyttää kosketusnäyttökynällä. Kynän saa lainaan joko alakerran tiskiltä tai näyttelyvalvojalta. Muista palauttaa kynä, ne puhdistetaan jokaisen käytön jälkeen.

 

Osa kosketeltavista kohdista on toistaiseksi poissa käytöstä.

 

Siivousta on tehostettu ja muun muassa kosketuspinnat puhdistetaan säännöllisesti.

 

Asiakaspalvelussamme kerrotaan mielellään lisätietoja, miten museossa voi vierailla turvallisin mielin.

 

Tervetuloa!

Syysloma Werstaalla

Werstaalle voit tulla perheen kanssa myös syyslomalla käymään turvallisin mielin. Meillä on niin laajat näyttelytilat, että turvavälien pitäminen onnistuu helposti. Lisäksi museon aktiviteetit on suunniteltu niin että niitä voi tehdä oman perheen kesken näyttelyihin tutustumisen lomassa. Opastuksissa ja leffanäytöksessä on turvavälit huomioitu rajoittamalla osallistujamäärää.

 

Ohjelma

Koko lomaviikon ajan 10.10.-18.10. (huom! ma 12.10. museo on suljettu!)

 

 

Uusi Museosuunnistus
Hae kuvasuunnistuskartta, etsi kirjaimet ja ratkaise tehtävä, asiakaspalvelusta museon ala-aulasta saat iloisen yllätyksen!

 

Taskulamppuseikkailu Finlaysonin alueella

Finlaysonin alueella voi syyslomaviikolla seikkailla taskulamppujen kanssa ja myös Werstaalla, jossa voi kurkistaa höyrykoneen alle. Alueelle on piilotettu myös kuusi valopäähahmoa, joita voi lamppujen kanssa etsiskellä.

 

Lisää tietoa ja tarkemmat ohjeet Taskulamppuseikkailusta löydät Finlayson alueen -sivuilta!

 

 

 

Askarteluideoita museon Pajalla näyttelykerroksessa.
Nouda hauskat ideat askarteluun: ohjeet pyykkipoika-auton, vessapaperirulla-auton sekä magneettisen autoradan tekemiseen.

Pajalla on esillä myös mallit askartelusta ja ohjevideot löytyvät myös museon YouTube-kanavalta

 

 

 

 

la 10.10. ja su 11.10. sekä la 17.10. ja su 18.10 klo 15.

Yleisöopastus Kuljetusväen matkassa -näyttelyyn.


Näyttelyssä kerrotaan, miten työ satamissa, maanteillä ja lentokentillä on muuttunut. Näyttelyssä voi huristella myös leikkiautojen kanssa vuosikymmenten halki. Kesto noin 45 min. Enintään 15 osallistujaa.

 

 

 

 

 

ti-pe 13.10.-16.10. kello 11

Kuljetushommia ennen ja nyt -leffanäytös lapsille

Millaista oli linja-autonkuljettajan työ 1980-luvulla, entä koneenkuljetusrekan, hinausauton tai ahtaajan työ satamassa nykyaikana? Viisi pätkää kuljetusalojen töistä katsottavissa museon auditoriossa. Enintään 30 katsojaa/näytös. Näytöksen kesto yhteensä 30 min.

 

 

la-su 17.-18.10.
Satupäivä Werstaalla

Lokakuun 18. päivänä vietetään Sadun päivää. Werstaan näyttelytiloihin on sijoitettu erilaisia lastenrunoja ja loruja, joita voi bongailla ja lueskella.

 

 

 

Tutustu Werstaan vierailuohjeisiin

 

 

Kylmän sodan muistoista kertova näyttely avattu Budapestissä

 

 

Budapestin Trafo-teatterissa on avattu kylmän sodan ajan lapsuusmuistoja käsittelevä näyttely Kaleidoscope of childhoods: Remembering everyday life during and after the Cold War. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Tampereen yliopiston koordinoima tutkimushanke sekä Työväenmuseo Werstas. Näyttelyssä on esillä valokuvia sekä tutkimushankkeessa kerättyjä lapsuusmuistoja eri maista. Näyttelyn kävijöillä on myös mahdollisuus jakaa omia lapsuusmuistojaan.

 

Näyttelyn muistot on kerätty kansainvälisessä ja monitieteisessä Re-Connect / Re-Collect: Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhood –tutkimushankkeessa. Sen tavoitteena on kerätä monipuolinen aineisto kylmän sodan ja sen jälkeisen ajan lapsuusmuistoista ja tutkia moninaisten kulttuuristen, sosiaalisten ja taloudellisten rajojen vaikutusta niin lapsuuteen kuin sen muistamiseenkin. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama.

 

Tutkimushankkeessa kerätyistä muistoista on dramatisoitu näytelmä, jota esittää Budapestissä toimiva teatteriryhmä Dollar Daddy Theatre Group. Näyttely on esillä esitysten yhteydessä Trafo-teatterissa Budapestissä 24.9.2020 saakka.

 

Näytelmää esitetään helmikuussa 2021 Tampereen Työväen Teatterissa, jossa kiertonäyttely on seuraavan kerran esillä. Aiheesta toteutetaan myös laajempi näyttely, joka avautuu Työväenmuseo Werstaalla Tampereella helmikuun lopussa 2021.

 

Re-Connect / Re-Collect: Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhood –tutkimushankkeen esittelysivut.

 

Tampereella tuotettu näyttely kylmän sodan ajan lapsuusmuistoista avautui Budapestissä

tiedote

Budapestissä Trafo-teatterissa on avattu kylmän sodan ajan lapsuusmuistoja käsittelevä näyttely Kaleidoscope of childhoods: Remembering everyday life during and after the Cold War. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Tampereen yliopiston koordinoima tutkimushanke sekä Tampereella toimiva Työväenmuseo Werstas. Näyttelyssä on esillä valokuvia sekä tutkimushankkeessa kerättyjä lapsuusmuistoja eri maista. Näyttelyn kävijöillä on myös mahdollisuus jakaa omia lapsuusmuistojaan.

 

Näyttelyn muistot on kerätty kansainvälisessä ja monitieteisessä Re-Connect / Re-Collect: Crossing the Divides through Memories of Cold War Childhood – tutkimushankkeessa. Sen tavoitteena on kerätä monipuolinen aineisto kylmän sodan ja sen jälkeisen ajan lapsuusmuistoista ja tutkia moninaisten kulttuuristen, sosiaalisten ja taloudellisten rajojen vaikutusta niin lapsuuteen kuin sen muistamiseenkin. Hanke on Koneen Säätiön rahoittama.

 

Tutkimushankkeessa kerätyistä muistoista on dramatisoitu näytelmä, jota Budapestissä toimiva teatteriryhmä Dollar Daddy Theatre Group esittää Trafo-teatterissa Budapestissä. Werstaan tekemä näyttely on esillä teatterissa esitysten yhteydessä. Esitykset ja näyttely ovat avoinna Budapestissä 24.9.2020 saakka.

 

Näytelmää esitetään helmikuussa 2021 Tampereen Työväen Teatterissa, jossa kiertonäyttely on seuraavan kerran esillä. Aiheesta toteutetaan myös laajempi näyttely, joka avautuu Työväenmuseo Werstaalla Tampereella helmikuun lopussa 2021.

 

Lisätiedot:

Tampereen yliopisto, professori Zsuzsa Millei, zsuzsa.millei(at)tuni.fi

 

 

Kuvia näyttelystä:

Caleidoscope of Chilldhoods -näyttelyn tunnus.

Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

Caleidoscope of Chilldhoods -näyttely Trafo-teatterissa Budapestissä. Kuva: Zsuzsa Millei.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

Caleidoscope of Chilldhoods -näyttely Trafo-teatterissa Budapestissä. Kuva: Zsuzsa Millei.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.

 

Kansa elää näyttämöllä! Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlanäyttely

Työväen Näyttämöiden Liiton juhlanäyttely Työväenmuseo Werstaalla 11.9.2020–6.1.2021

 

Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotista taivalta juhlitaan Työväenmuseo Werstaalla Tampereella. Kansa elää näyttämöllä! -juhlanäyttely kertoo työväenteatterin kehitysvaiheista sekä nykyisistä teatterintekijöistä. Näyttelyn ovat käsikirjoittaneet teatterihistorioitsija Mikko-Olavi Seppälä ja teatteriohjaaja Janne Saarakkala ja sen on visualisoinut lavastaja ja pukusuunnittelija Paula Koivunen. Näyttely on ollut esillä aiemmin tänä vuonna Teatterimuseossa Helsingissä.

 

Näyttely rakentuu Werstaalla kahteen tilaan: Kansa näyttämöllä -huoneessa on esillä historiallinen katsaus työväenteattereiden kehitykseen 1800-luvulta nykypäivään. Tavallisen kansan teatteriharrastus on 1800-luvulta lähtien synnyttänyt satoja harrastaja- ja ammattiteattereita. Omat teatterit antoivat työläisille mahdollisuuden tehdä ja nähdä myös sellaisia esityksiä, joissa käsiteltiin heille tärkeitä kysymyksiä.

 

Werstaan päänäyttelyn työväentalon salissa keskitytään työväenteattereiden nykypäivään. Teatterin lumo -osuus esittelee viisi teatterintekijää, jotka toimivat aktiivisesti TNL:n jäsenteattereissa. He ovat eri puolilta Suomea, eri ikäisiä, osa harrastajia, osa ammattilaisia. He kertovat intohimostaan, siitä mikä toiminnassa on heille merkityksellistä ja mikä on teatterin taika.

 

Näyttely kuuluu Työväen Näyttämöiden Liiton 100-vuotisjuhlatapahtumiin ja sitä ovat tukeneet Riihi säätiö ja Kansan Sivistysrahasto.

 

Lisätiedot:

Janne Saarakkala, janne.saarakkala@kolumbus.fi
Mikko-Olavi Seppälä, mikko-olavi.seppala@helsinki.fi

 

Lehdistökuvia

Helsingin Työväen Näyttämö esitti ruotsalaisen kansannäytelmän Vermlantilaisia Vallilan ulkoilmateatterissa kesällä 1927. Kuva: Kansan Arkisto.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

Beowulf&Grendel, Kajaanin harrastajateatteri, Työväen Näyttämöpäivät 2018.

Kuvaaja: Pihla Liukkonen/Kontrastia.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Teatterin lumo -huoneessa esitellään viisi aktiivista eri ikäistä teatterintekijää ja -harrastajaa. Kuvat Heikki Suomi, kollaasi Päivi Hämäläinen.

Lataa täysikokoinen kuva tästä