Finlaysonin tehdasalue 200 vuotta -luentosarja

Finlaysonin puuvillatehtaan perustamisesta on kulunut tänä vuonna tasan 200 vuotta. Historiallisen tehdasalueen ja sen työntekijöiden historiaan, tarinaan ja vaiheisiin pureudutaan viiden yleisöluennon mittaisella luentosarjalla kevään 2020 aikana.

 

Luennot Werstaan auditoriossa kello 17, ennen luennon alkua opastettu kierros Finlaysonin alueen historiaan, kokoontuminen Werstaan aulaan kello 16.

 

Opastuksille ja luennoille vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

 

OHJELMA

 

torstai 13.2. kello 17
Finlaysonin tehdas ja uskonveljien verkostot 1800-luvun alkupuoliskolla
FM, museolehtori Hanna Yli-Hinkkala, Työväenmuseo Werstas

 

torstai 27.2. kello 17
Tampereen ja Finlaysonin monet kielet: monikielisyys voimavarana ja haasteena
Englannin kielen professori Jukka Tyrkkö, Linné-yliopisto

 

torstai 12.3. kello 17
Tehdaskaupungin lapset – lasten ja perheen arkea Finlaysonin tehdasyhteisössä
FM, tietokirjailija ja opettaja Karoliina Suoniemi

 

torstai 26.3. kello 17
Pumpulivallankumous: Sosialismi Finlaysonin tehtaalla 1900-luvun alussa
FM, väitöskirjatutkija Risto Turunen, Tampereen yliopisto

 

torstai 16.4. kello 17
Vanhan Värjäämön purkamisesta 15 vuotta – pohdintoja Finlaysonin alueen suojelusta ja uusiokäytöstä
FT, tutkija Marja Lähteenmäki

 

Muistoja Finlaysonilta -näyttely avoinna 21.2.-29.11.2020.

 

Opastettu kierros Finlaysonin tehdasalueen historiaan aina ennen luennon alkua kello 16.

 

Yhteistyössä Työväenmuseo Werstas ja Tampereen seudun työväenopisto.

 

Werstaalla syntyi kaikkien aikojen kävijäennätys

Lehdistökuvia

Osuusliikkeen kassissa -museolaukun aineistossa on muun muassa vanhoja tuotepakkauksia, myymälöissä käytettyjä työvaatteita sekä mainoskuvia menneiltä vuosikymmeniltä. Laukun sisältöä voi tutkia vapaasti.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Osuusliikkeen kassissa -museolaukkua testattiin myös Mummon Kammarilla Tampereella syksyn aikana.

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Osuusliikkeen kassisssa -museolaukku

Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Työmiehen lauantai -näyttely kertoo suomalaisesta alkoholihistoriasta.

Oluella Tampereen Kaupunginkellarissa vuonna 1976. Kuva: Olavi Kylätasku, Työväenmuseo Werstaan kokoelmat.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Lastentarhanopettajien tarinaa kerrottiin näyttelyssä 8.12. saakka. Kuvassa leikkihetki 1980-luvun alussa.

Kuva: Stig Nordvik, Lastentarhanopettajien liitto.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

tiedote 17.12.2019

 

Työväenmuseo Werstas on tehnyt uuden kävijäennätyksen. Vuonna 2018 Werstaalla kulttuurista kävi nauttimassa 50 169 ihmistä ja tämä lukema rikottiin joulukuun puolivälissä. Tänä vuonna Werstaalla erityisen suosittuja ovat olleet suomalaisesta alkoholihistoriasta kertova Työmiehen lauantai -näyttely sekä Lastentarhanopettajien tarina -näyttely.

 

Lastentarhanopettajien tarina -näyttely kertoi varhaiskasvatustyön muutoksesta 1800-luvun lopulta nykypäivään. Näyttelyssä oli nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille ja siihen kävi tutustumassa myös noin 40 päiväkotiryhmää. Näyttely oli avoinna Werstaalla 4.4.-8.12.2019. Toiseen suosikkiin ehtii sen sijaan vielä tutustua, sillä Työmiehen lauantai -näyttely on avoinna 5.1.2020 saakka. Näyttely avattiin kesäkuun alussa, jolloin tuli kuluneeksi tasan sata vuotta kieltolain voimaantulosta. Näyttelyn yhteydessä on järjestetty myös paljon kiitosta saanutta oheisohjelmaa, kuten pubivisoja ja kieltolakiaiheiset iltamat.

 

Sen lisäksi, että ihmiset ovat löytäneet tiensä museoon, Werstas on laajentanut mahdollisuuksia tutustua museoon myös etänä. Tällä viikolla valmistuu uusi Osuusliikkeen kassissa -museolaukku. Museolaukku on matkalaukullinen kuvia ja esineitä osuustoiminnasta Werstaan kokoelmista. Museolaukku on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisryhmien muisteluhetkiin ja käytettäväksi virikemateriaalina erilaisissa ryhmätilanteissa. Laukun sisällön kautta voi pohtia esimerkiksi kuluttamisessa tapahtuneita muutoksia. Laukkua voi lainata museolta maksutta. Museolaukun tekemiseen on saatu taloudellista tukea Kuluttajaosuustoiminnan säätiöltä.

 

Werstaalla on Suomen laajimmat kokoelmat edistysmielisestä osuustoiminnasta. Osuusliikkeet jakautuivat 1910-luvulla kahteen leiriin, joista edistysmielisten tunnukseksi muotoutui ajan mittaan E-kirjain. E-ryhmä katosi kartalta 1990-luvun laman aikana. Museon kokoelmissa on muun muassa mainoskuvia, julisteita, erilaisia tuotepakkauksia, kuvia niin myymälöistä kuin E-liikkeisiin tavaraa toimittaneen Osuustukkukauppa OTK:n tuotantotoiminnastakin.

 

Lisätiedot: Yleisöpalvelupäällikkö Ulla Rohunen, puh. 050 440 1157 tai ulla.rohunen(at)tyovaenmuseo.fi

 

 

Minna Canthin kadonnut näytelmä löytyi tutkimusvapaalla

viestimille

 

Museonjohtaja Kalle Kallio palasi tällä viikolla töihin Työväenmuseo Werstaalle, kun hänen 1.9.2018–30.11.2019 kestänyt tutkimusvapaansa päättyi. Kallion sijaisena toiminut Ulla Rohunen siirtyi vastaavasti takaisin aiempaan varajohtajan ja yleisöpalvelupäällikön tehtäväänsä.

 

Kallio on kirjoittanut Tampereen yliopistossa väitöskirjaa suomalaisista rautatienrakentajista vuosina 1857–1940. Kirjoitustyö on nyt puolivälissä ja ensimmäiset tulokset valmiina. Tutkimusvapaan ehdottomasti mielenkiintoisimpana löytönä Kallio mainitsee Minna Canthin kadonneen näytelmäkäsikirjoituksen.

 

Kun Savon rataa rakennettiin Kuopioon, Canth kirjoitti ratatöihin liittyvän Köyhää kansaa -novellin (1886) ja Kovan onnen lapsia -näytelmän (1888), joka heti ensi-illan jälkeen kiellettiin vallankumouksellisena. Tässä välissä hänen tiedetään valmistelleen myös kahdesta insinööristä kertovaa näytelmää, mutta käsikirjoituksen on luultu kadonneen.

 

– Löysin Kokkolan Lehdestä Insinöörin konttoorissa -nimisen ilveilyn, joka ilmestyi tammikuussa 1887. Minna Canth julkaisi sen nimettömänä, eikä sitä ole aiemmin osattu yhdistää häneen. Pilanäytelmän tyyli, sisältö, lehden linja ja kirjoittajan perehtyminen ratatyömaiden oloihin puhuvat vahvasti sen puolesta, että kyseessä todella on tämä kadonnut näytelmä. Ilveilyn päähenkilöt, juopot insinöörit Kiukkuliin ja Möyrenius sopivat mainiosti osaksi Canthin rakastettua henkilögalleriaa, Kallio kertoo.

 

Jalmari Finnen Säätiö myönsi marraskuun lopulla Kalliolle vuoden tutkimusapurahan. Kalle Kallio työskentelee tällä erää museonjohtajana 1.12.2019–30.4.2020 välisen ajan ja aloittaa vappuna uuden tutkimusjakson. Minna Canthin kadonneesta käsikirjoituksesta ja sen taustoista hän kertoo tarkemmin tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan Miten löysin Canthin kadonneen näytelmän?

 

Museonjohtaja Kallion tavoittaa puhelimitse numerosta 040 716 7520 tai sähköpostilla kalle.kallio(at)tyovaenmuseo.fi.

Lisätietoa Työväenmuseo Werstaan toiminnasta löytyy museon kotisivuilta

Työväentutkimuksen vuosikirja 2019 on ilmestynyt

Kirjan teemana on vuosi 1919 – uusi alku. Sisällissodan jälkeen suljetut työväentalot avasivat jälleen ovensa ja järjestöt jatkoivat toimintaansa. Työväen Sivistysliitto (TSL) ja Työväen Urheiluliitto (TUL) perustettiin. Näiden järjestöjen vaiheista kirjassa on artikkelit VTM Elina Hakoniemeltä, VTM kotiseutuneuvos Tero Tuomistolta, professori emeritus Seppo Hentilältä, professori Hannu Itkoselta, tutkija Pertti Matilaiselta ja Anna-Katriina Salmikankaalta.

Lisäksi vuosikirjassa on keskustelua työväentutkimuksesta, opinnäytteiden esittelyjä, kirja-arvioita ja työväen perinnelaitosten, kuten Työväenmuseo Werstaan ajankohtaisia kuulumisia.

 

Työväentutkimuksen vuosikirjaa julkaisevat Kansan Arkisto, Työväen Arkisto, Työväen historian ja perinteen tutkimuksen seura, Työväenmuseo Werstas ja Työväenperinne – Arbetartradition ry/Työväenliikkeen kirjasto.

 

Vuosikirja on myynnissä Werstaan museokaupassa, hinta on 12 euroa.

 

Joulukuun poikkeukset avoinnaoloon

Museo on suljettu 24.-26.12. ja 1.1. Uudenvuodenaattona 31.12. avoinna 11-16

Muina päivinä museo on avoinna normaalisti tiistaista sunnuntaihin kello 11-18.

Hauskaa joulua ja uutta vuotta kaikille!

 

Kuva: Osuusliike Kerholan joulunäyttelyn avajaiset 1950-60-luvulla. Kuvaaja: R. A. Lahtinen, Työväenmuseo Werstaan kokoelmat

www.arjenhistoria.fi

 

 

Marraskuu on Sateenkaarihistoriakuukausi

Teemakuukauden tavoitteena on tarkastella suomalaista historiaa ja kulttuuria lhbtiq-näkökulmasta ja tallentaa niitä osaksi yhteistä kulttuuriperintömme. Sateenkaarihistoriakuukautta vietetään nyt toista kertaa, Werstas oli mukana myös 2018 järjestetyllä ensimmäisellä kerralla. 

 

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa on tallennettu Werstaalla jo vuodesta 2003. Sateenkaarikokoelman keruutyö jatkuu koko ajan, lahjoituksia otetaan vastaan. Museoon kannattaa ottaa yhteyttä, jos epäilet hallussasi olevan kokoelmiin sopivaa aineistoa! Katso ohjeet täältä

 

Sateenkaarihistoriakuukausi näkyy myös Werstaan sosiaalisen median kanavissa. Museon Facebook-sivulla on kuukauden aikana jaossa kiinnostavia otoksia kokoelmastamme, kannattaa katsoa ja jakaa eteenpäin!

 

Sateenkaarihistoriakuukaudesta voivat ihan kaikki jakaa tietoa. Sosiaalisessa mediassa kannattaa käyttää silloin tunnisteina:
#sateenkaarihistoriakuukausi
#queerhistoriskmånad
#queerhistorymonth

 

Sateenkaarihistoriakuukautta koordinoi Seta ja Kulttuuria kaikille -palvelu.

Opi museossa -viikko Werstaalla 1.10.-4.10.

Museoissa ympäri Suomea vietetään lokakuun alussa museossa oppimisen teemaviikkoa Opi museossa. Tänä vuonna aiheena on ilmastonmuutos. Werstaalla pohditaan, millaisia vaikuttamisen keinoja ihmisillä on – ja miten myös aikaisempina vuosikymmeninä suomalaiset ovat vaikuttaneet yhteiskunnassa.

 

Äänestä, lakkoile, someta -kierros Vapauden museossa luo näkökulmia ja myös historiallista perspektiiviä kansalaisvaikuttamiseen. Kierroksen kesto on 45 min ja se sopii yläkouluille sekä lukioon ja toisen asteen opetukseen laajemminkin. Werstaalla pidetään Opi museossa -viikolla kaksi maksutonta kierrosta. Ilmaiskierrokset ovat varattavissa  ti 1.10. ja to 3.10. klo 9-15 väliselle ajalle, aloitusaika on vapaasti valittavissa. Kierros on mahdollista varata maksullisena muina aikoina 30 euron hintaan.

Äänestä, lakkoile, someta -kierroksen voi varata soittamalla

puh. 050 441 8697 tai olli.nordling(at)tyovaenmuseo.fi

 

Omatoimiryhmät ovat myös tervetulleita oppimaan museoon. Werstaalle on aina vapaa pääsy, toivomuksena on kuitenkin etukäteisilmoittautuminen ruuhkien välttämiseksi. Ryhmän saapumisesta voi ilmoittaa asiakaspalveluvastaava Sanna Moskarille, puh. 010 420 9221 tai sähköpostilla sanna.moskari(at)tyovaenmuseo.fi

 

Nuoremmille museokävijöille suositellaan Tarhahommia-kierrosta Lastentarhanopettajien tarina -näyttelyyn. Maksuttomia kierroksia on varattavissa Opi museossa -viikolla ke 2.10. ja pe 4.10. klo 9-11 välisenä aikana sekä lisäksi koko syksyn ajan näyttelyn aina näyttelyn päättymiseen saakka. Näyttely on Werstaalla avoinna 8. joulukuuta asti. Tarhahommia-kierros sopii esiopetukseen sekä päiväkotiryhmille. Kierroksen kesto on 45 min ja sen voi varata soittamalla puh. 050 440 1158 tai sähköpostilla hanna.yli-hinkkala(at)tyovaenmuseo.fi

Luiden tie -kirjan tekijä Ville-Juhani Sutinen puhuu Lenin-museolla perjantaina Mustan nauhan päivässä

Tiedote, vapaa julkaistavaksi

 

 

Tampereella muistetaan perjantaina 23. elokuuta totalitarismin uhreja Mustan nauhan päivänä Lenin-museolla. Stalinismin ja natsismin uhrien muistopäivää vietetään 80 vuotta sitten 23.8.1939 solmitun Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksen vuosipäivänä.

 

Lenin-museolla puhumassa on kirjailija Ville-Juhani Sutinen, joka yhdessä Ville Ropposen kanssa on tutkinut Neuvostoliiton vankileirien historiaa ja niiden jättämiä jälkiä nyky-Venäjällä. Heidän tietokirjansa Luiden tie – Gulagin jäljillä ilmestyi tämän vuoden keväällä. Ropponen ja Sutinen ovat kulkeneet tuhansia kilometrejä Karjalasta Siperiaan ja Kaukoidän Kolymaan etsimässä muistomerkkejä, hautausmaita ja raunioita vankileirien saaristosta, joka peitti aikoinaan laajoja alueita Neuvostoliitosta. He ovat jututtaneet gulagin kanssa tekemisiin joutuneita ihmisiä, joilla on kaikilla oma tarinansa kerrottavanaan, ja taustoittaneet teosta lähdekirjallisuudella.

 

Mustan nauhan päivänä museoon on koko päivä ilmainen sisäänpääsy kello 11-18. Ohjelma alkaa kello 15. Aluksi kuullaan laulu Buchenwaldin hälytys, minkä jälkeen Ville-Juhani Sutinen puhuu Gulagin tahattomista muistomerkeistä. Luennon jälkeen on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja keskustella aiheesta. Lopuksi on opastettu kierros Lenin-museon näyttelyssä.

 

Lisätiedot:

Työväenmuseo Werstas,

museolehtori Hanna Yli-Hinkkala,

puh. 050 440 1158 tai

hanna.yli-hinkkala(at)tyovaenmuseo.fi

 

KUVIA

 

Ville-Juhani Sutinen.

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Vorkutan kehällä sijaitseva entinen Gulagin eristysselli. jota käytettiin myöhemmin varastona. Kuva: Ville-Juhani Sutinen

 

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Lenin-museon näyttelyssä on Stalinin kauden vankileiriä esittävä pienoismalli. Kuva: Työväenmuseo Werstas

 

Lataa täysikokoinen kuva tästä

Vankileiripienoismalliin tutustutaan myös opastetulla kierroksella Mustan nauhan päivänä. Kuva: Työväenmuseo Werstas

 

Lataa täysikokoinen kuva tästä

 

Lenin-museo
Hämeenpuisto 28, Tampere

www.lenin.fi

Museo avoinna kesällä joka päivä kello 11-18, 1.9.-31.5. ti-su klo 11-17
Liput 8/6 euroa, Mustan nauhan päivänä vapaa pääsy koko päivän.

Lenin-museo esittelee nyt sosialistista lapsuutta

Tampereella sijaitsevassa Lenin-museossa on avautunut uusi sosialistista lapsuutta käsittelevä osio. Uusi päivitys kertoo millaista oli elää lapsena Neuvostoliitossa ja Itä-Euroopan sosialistissa maissa sekä Suomessa vasemmistolaisperheessä Neuvostoliiton viimeisinä vuosina ja sosialismin romahtamisen jälkeen. Teemaosio pohjautuu Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden tiedekunnan ja Arizona State Universityn globaalikasvatusyksikön De-colonial and De-Cold War Dialogues on Childhood and Schooling -yhteistyöhankkeeseen.

 

Sosialistinen lapsuus -osio on avattu osana museon perusnäyttelyä. Teemaosiossa kuullaan rautaesiripun takana ja Suomessa varttuneiden ihmisten muistoja sekä kurkistetaan suomalaisen pioneerilapsen huoneeseen. Lisäksi näyttelyssä voi katsoa nostalgisia lastenohjelmia eri puolilta Itä-Eurooppaa ja kuunnella vanhoja lastenlauluja, kuten vaikkapa Lounatuulen laulua ja Krokotiili Genan syntymäpäivälaulua.

 

Sosialistisissa maissa ensisijainen vastuu lasten kasvatuksesta oli valtion päiväkodeilla, kouluilla ja järjestöillä. Lapset nähtiin voimana, jonka tehtävänä oli vaalia ja kehittää sosialistista järjestelmää tulevaisuutta varten. Järjestelmä tarjosi turvan ja maksuttoman koulutuksen mutta kaikki eivät sopeutuneet sosialismin ihanteisiin. Vain kaikesta ansioituneimmat ja sopeutuneimmat saattoivat esimerkiksi matkustaa ulkomaille kansainvälisiin lasten- ja nuortentapahtumiin. Suomesta tapahtumiin osallistuivat erityisesti pioneerit, joiden toiminta ja kasvatus myös perustuivat sosialismin ihanteisiin.

 

Lenin-museon Sosialistinen lapsuus -päivitysosio on toteutettu yhteistyössä Tampereen yliopiston kasvatustieteen apulaisprofessorien Nelli Piattoevan ja Zsuzsa Millein kanssa.

 

Lisätietoa Lenin-museon uudesta näyttelyosiosta antaa erikoistutkija Mia Heinimaa, 050 327 7735 tai mia.heinimaa@tyovaenmuseo.fi

 

Lisätietoa De-colonial and De-Cold War Dialogues on Childhood and Schooling -hankkeesta on saatavilla osoitteesta https://research.uta.fi/childhoodmemories/

 

Lehdistökuvat

 

Kouluvuosi alkaa syyskuun 1. päivänä, – Tiedon päivänä.
Kuva: Lenin-museo.
Lataa täysikokoinen kuva tästä.
[1,5Mt / . jpg]

 

 

 

 

 

 

Pioneereja Kremlin kongressipalatsin korotetulla permannolla Moskovassa 1970- ja 1980-lukujen taitteessa.
Kuva: Lenin-museo.
Lataa täysikokoinen kuva tästä.

[1Mt / .jpg]

 

 

 

 

 

Suomalainen pioneeri Artek-kesäleirillä vuonna 1960.
Kuva: Lenin-museo.
Lataa täysikokoinen kuva tästä.

[5,6Mt /.jpg]

 

 

 

 

 

 

Artekin tervehdys – Olkoon aurinko aina! Kuva vuodelta 1985.
Kuva: Lenin-museo.
Lataa täysikokoinen kuva tästä.

[9Mt / .jpg]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lenin-museo
Hämeenpuisto 28, Tampere
Avoinna 1.6.–31.8. joka päivä kello 11–18
Liput 8/6 euroa
Sisäänpääsy myös Museokortilla
www.lenin.fi

Työväenmuseo Werstaan kesäohjelmassa lastentapahtumia, perheopastuksia ja yleisön pyynnöstä paluun tekevä leikkikauppa

Tiedotusvälineille

 

Työväenmuseo Werstaalla on koko kesän ajan hauskaa tekemistä kaiken ikäisille. Lasten oma leikkikauppa Osuusliike Vekara avautuu Werstaalla tänään. Samalla starttaa myös ensimmäinen kesän yhdeksästä Lasten Finlayson -tapahtumasta. Koko perheelle suunnatut Tehtaantyttö Hilma -museo-opastukset alkavat puolestaan juhannuksen jälkeisellä viikolla.

 

Lasten oma leikkikauppa Osuusliike Vekara avautuu museon pajalla tiistaina 11.6.2019. Alkujaan kesällä 2017 museolla ollut leikkikauppa avataan nyt yleisön pyynnöstä uudestaan. Leikkikaupassa lapset voivat sovittaa kaupanhoitajan vaatteita, käyttää kassakonetta, leikkiä ostoskärryillä tai vaikka askarrella tuotepakkauksia myymälään. Leikkikaupan on innoittanut Edistysmielinen osuustoimintaliike, jonka historiaa Werstas kerää ja säilyttää kokoelmissaan. Osuusliike Vekara on avoinna elokuun 11. päivään asti museon aukio-oloaikoina ti-su klo 11–18. Leikkikauppa on kaikille avoin ja maksuton.

 

Museolla ja Finlaysonin alueella järjestetään kesän aikana yhdeksän sana- ja kuvataidetta yhdistävää Lasten Finlayson -tapahtumaa. Tapahtumia järjestetään kesätiistaisin 11.6–6.8.2019 klo 11 alkaen.  Kesän ohjelmassa on mm. pehmolelupiknik, possuttelupäivä sekä eläimellinen karnevaali. Tapahtumia järjestävät Työväenmuseo Werstas, Finlaysonin alue sekä IloIlo-tuotantopalvelut. Mukana on tapahtumakohtaisesti myös muita järjestäviä tahoja. Lasten Finlayson -tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

 

Werstaalla järjestetään myös viikoittaisia Tehtaantyttö Hilma -lastenopastuksia kesäkeskiviikkoisin 26.6.–7.8. kello 11. Koko perheen museokierroksella Hilma kertoo, millaista puuvillatehtaalla oli yli sata vuotta sitten. Toiminnallisella opastuksella tutustutaan Finlaysonin vanhaan tehtaaseen ja mm. hypitään ruutua sekä kokeillaan, kuinka moni mahtuu tehtaalaisasuntoon. Kierros pohjautuu Hilma ja pumpulitehdas, Lasten Finlayson -kulttuuriraittiin. Kierroksen kesto on noin 45 minuuttia. Liput 3€ /lapsi tai aikuinen.

 

Työväenmuseo Werstaan kesäohjelma lapsille ja perheille kokonaisuudessaan:

Osuusliike Vekara
11.6.–11.8.2019
Avoinna museon ollessa auki ti–su klo 11–18

 

Lasten Finlayson -tapahtumat
11.6. – 6.8.2019
Tiistaisin klo 11 alkaen

 

Tehtaantyttö Hilma -lastenkierrokset
26.6.–7.8.2019
Keskiviikkoisin klo 11

 

Lisätietoja Osuusliike Vekarasta on saatavilla osoitteesta http://www.tyovaenmuseo.fi/event/lasten-leikkikauppa-osuusliike-vekara-2019/

 

Lisätietoja Lasten Finlayson tapahtumista on saatavilla osoitteesta https://www.finlaysoninalue.fi/tapahtumat/206/lasten-finlayson:-ohjelmaa-lapsille-tiistaisin-11.6.-6.8.

 

Kesän ohjelma ja Tehtaantyttö Hilma -lastenkierrosten aikataulu on nähtävissä osoitteessa
http://www.tyovaenmuseo.fi/nae-ja-koe/

 

Lisätietoja antaa myös museolehtori Olli Nordling, p. 050 441 8697 tai olli.nordling@tyovaenmuseo.fi

 

Osuusliike Vekarassa riittää riittää kokeiltavaa.
Kuva: Työväenmuseo Werstas.

Lataa täysikokoinen kuva tästä.
(6,8Mt / .jpg)

 

 

 

 

 

 

Täti Taikakynä viihdyttää lapsia Werstaalla koko kesän monipuolisissa Lasten Finlayson -tapahtumissa.
Kuva: Työväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä.
(5,5Mt / .jpg)

 

 

 

 

Tehtaantyttö Hilman matkassa -kierroksilla tutustutaan Werstaaseen ja Finlaysonin tehdasalueeseen monipuolisesti ja toiminnallisesti.
Kuva: Työäväenmuseo Werstas

Lataa täysikokoinen kuva tästä.
(7,0Mt / .jpg)